BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk Caveman Style

 
 
 

Cageman

Vuurmaker
Berichten
76
Vandaag eens de caveman style geprobeerd met een Tomahawk.

Op tijd eruit gehaald.

f7129a0f868b60feed0dff7eaf0ac3cf.jpg


Grof zeezout erover.

7e15f0827f2a2abfe09ad127e4f0fcb2.jpg


BBQ op 220 graden gebracht en het vlees erop.

0f06d00c70d015120147de4516a808cf.jpg


Volgens iedere website moet het 2x 3 ? 4 minuten en dan is het klaar. Deze tomahawk heb ik wel 4x om moeten draaien voordat ik bij kern van 48 graden zat.

75745c279281abde1865c5520030cf31.jpg


Maar geduld loont...

8ffae9efd5cc270c82233831acd9e435.jpg


Voordeel van de caveman style is dat je geen rooster hoef schoon te maken.


Biergondi?r of Bourgonbierder achter de Bastard.
 
Ziet er lekker uit!

Die afwijkende tijden komt volgens mij doordat je kooltjes niet door en door rood gloeiend zijn... bij Caveman is de temperatuur in de grill niet zo maatgevend, je zou moeten streven naar een gloeiend kool bedje.
 
Denk... euh weet zeker dat Sander gelijk heeft maar dan nog, wat blijft het leuk om voor je gasten, ?noobs? (ik leer ook iets van mijn zoon?), een stuk vlees midden in je kolen te gooien. Heerlijk stukje vlees
 
Ziet er gaaf uit. Toch eens het lef verzamelen en eens proberen
 
Terug
Bovenaan Onderaan