BasBQ
Beef en Steak

Eye of round (kogelbiefstuk)

 

wbrooymans

Vuurmaker
Berichten
51
In Amerika wordt dit stuk vaak aangeduid als "the one dollar steak" of "the worst cut" waarom is dat vraag ik me af. Hier kost kogelbiefstuk genoeg en is toch na goede bereiding heerlijk op te snoepen...

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
Misschien omdat ribeyes, t-bones etc heel erg veel lekkerder zijn?
 
noskos zei:
Misschien omdat ribeyes, t-bones etc heel erg veel lekkerder zijn?
Dit inderdaad!
Hollandse biefstuk of kogelbiefstuk sla ik heel graag over, prima alternatieven voor....

Om in stijl te blijven:
#daneetikweleenwortel
 
Ik grill persoonlijk liever een bavette dan dat ik een kogelbiefstuk grill. :)
 
Van mijn slager heb ik begrepen dat Nederlanders hun koe van oudhser graag mals en zacht willen hebben, dus zijn de ossenhaas/tournedos/kogelbiefstuk favoriet, lekker zacht maar weinig smaak vergeleken met de werkspieren van de koe.
Ik zelf heb dan ook de voorkeur voor bijvoorbeld bavette, longhaas of flanksteak, veel meer smaak, je moet alleen wel weten hoe je het klaarmaakt, als je het als kogelbieftuk behandeld dan heb je pech....

Struikelde net over een leuk filmpje over dry agen van eye round:
https://www.youtube.com/watch?v=dfjIIK6qt-g
 
Terug
Bovenaan Onderaan