BasBQ
Beef en Steak

Pork belly burnt ends

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Afgelopen weekend veel bij de BBQ gestaan. Maar geen foto?s. Zondag ?s middags nadat de snacks van de Q waren en alle visite naar huis was besloot ik iets lekkers voor mezelf te gaan maken. Pork belly burnt ends, nog nooit eerder gemaakt. Maar hier op t forum meerdere malen lekker gemaakt door dit gerecht.
WOW wat is dat lekker. Gelukkig had ik ruim voldoende gemaakt. Dus kan nog een aantal keer na genieten.

Hierbij de foto?s.

Blokjes van 3x3. In de Porkrub. 24u laten marineren. (Ik was al op Mn voorwerk natuurlijk)
c4b53ecf20ff3e3075422654b4e887cc.jpg


Past net op de BGE. Was ruim voldoende voor deze bofkont.
478af55f4df8280391624efacbe90197.jpg


Na 2,5u roken met beuken hout van de Q gehaald. Kern was ongeveer 75gr. Blokjes in een bakje met wat boter, suiker en ahornsiroop. Afdekken en terug de BBQ op.
e7da0b7671b0b7c77c5d64d06a21085f.jpg


afd2302ccb8dc4c4464ad7357ae05010.jpg


5f45c11b77035692da3f3613380ba977.jpg


Ongeveer 2,5u later kon alles er weer af. En heb ik alles met het kookvocht en BBQ saus ingesmeerd. Moest voorzichtig te werk gaan nu. Het viel bijna uiteen.
d4c1f7f4ebeab2ea4a10d31622c1355a.jpg


97cf49dc36f0248416bc50a17660d19a.jpg


15min later was alles mooi gekarakteriseerd. En kon het van de Q. Alles netjes verpakt in 1p porties. Zodat ie lekker mee kan naar het werk.
795b63712bca26fe6db3f5dca5b32fc5.jpg


Dit is echt super lekker. Misschien wel een van de lekkerste gerechten die ik tot nu toe van Mn BBQ gehaald heb. Zo lekker dat hij naast een heerlijk Grimbergen dubbel op het lijstje staat waar je me ?s nachts voor wakker mag maken

Bedankt voor het lezen
Bram.
 
Lekker zeg, met een maakbare uitleg toppie. Staat op de bucket list
 
Heerlijk, valt bij mijn visite ook altijd in de smaak.
klopt de volgorde van de foto's niet, of heb je na 2,5 uur afgedekt in de saus de stukjes weer los op het rooster gelegd?
ik laat ze altijd on-afgedekt in de schaal liggen om de saus nog wat verder in de koken.
 
Heerlijk wat een feest, het water loopt me in de mond.
 
Bart1978 zei:
klopt de volgorde van de foto's niet, of heb je na 2,5 uur afgedekt in de saus de stukjes weer los op het rooster gelegd?

Ik heb eerst 2,5u gerookt. Daarna 2,5u ingepakt/gestoofd en vervolgens gelakt en voor 15min terug de BBQ op.
 
Bram zei:
Bart1978 zei:
klopt de volgorde van de foto's niet, of heb je na 2,5 uur afgedekt in de saus de stukjes weer los op het rooster gelegd?

Ik heb eerst 2,5u gerookt. Daarna 2,5u ingepakt/gestoofd en vervolgens gelakt en voor 15min terug de BBQ op.
Dat bedoel ik. Na het stoven haal ik het folie van de bovenkant en laat de stukjes in de saus nog een uurtje pruttelen

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Bart1978 zei:
Dat bedoel ik. Na het stoven haal ik het folie van de bovenkant en laat de stukjes in de saus nog een uurtje pruttelen

Kan ik volgende keer wel doen. En eea over 2 schalen verdelen. Had nu alles in een schaal gestopt. Ik ga dit zeker vaker maken. Kan ik het mooi in de schaal laten zitten. Scheelt een hoop geknoei in de keuken.
 
waar werk jij?
kom ik ff je broodtrommel leegeten.

ziet er geweldig uit.
nog nooit gemaakt. ga ik nu zeker eens doen.
 
Waanzinnig lekker lijkt dit. To do voor ditjaar.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit. Pork Belly Burnt Ends staan hier ook regelmatig op het menu  :D
 
Ziet er echt superlekker uit Bram.
 
Tnx voor de veren mannen.
Dit is wederom een leuk project. En het is echt zo verschrikkelijk lekker. Je raad het al... volgende keer meer maken
 
Bram zei:
Tnx voor de veren mannen.
Dit is wederom een leuk project. En het is echt zo verschrikkelijk lekker. Je raad het al... volgende keer meer maken
Zojuist heb ik een stuk buikspek uit de vriezer gehaald voor extra ruimte en je burnd ends te maken.

Morgen is Braziliaanse runderribeye ? 5,45 per Kg. per 2kg verpakt diepgevroren bij de Makro.
Ik weet de kwaliteit nog niet maar lekkere hamburgers worden het iig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan