BasBQ
Beef en Steak

Burgerbroodjes (Vegan mogelijk)

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.859
cR8YE_aCVshoQPc3nc3b84xK5-p_yCXAeH_mLNn6L4wIEgQLBWeFDvTB2bMLrwUk-7PDlD4yVD_XbjZCbAavdwQKNhE7lVxSs9ME4AnbaSOHdFK61nSKfSvNSCN6UogkYdETOcaOz938lpBJZSo7v0yQEowRn-YlD4bNcgLpPzJO1qjZai0zYTg6sKJCrtPs3cJ_pDeJf51YhUP5thTVRcO79BFxfz75AQHxdLSnqj72vvFJCo-2Xu4VwXLz_JL3b5TE8W14WZSsyoJhGzpEhsdpvWd7G59nCOFlFg1iBGEBp8e3USAD-FCRtAIDgm0rePpzPDBuHmu8R19zo4gQ9upT1_dllGXois9O2KPP6ILF7OmzVcqvb4shjNJWkouv9JErtUp_BdF_CyJiC7895q-UyEvOlqycTJGp-hltWCVVEEaoUR4J7h6VpTW72QFgwpAXDxYOa5jzX0pc9qs3UdBGR99hc6GdpW5HFcZ5_Z3IsdpAlpxbzhSiT0T9rwtsyqg_w2hDE9Qv-rmkPPxDLX_Ic3HzNiat-LJuw99WXiEgsASk8PRiBNcwx8CGci7ScBwp0zj8fZivYC_gaOkk2jTeOz_AQz2sMJIJFrlEaeudIvLv-jU-zOizGhUNDajXDCNBm8j1BI7BMXjkb0am978_JCExNwV-14dF5EOz3eTHF4VyqvYkCA7R5F7teuD--dIkTzxRxjpmENx1GbuTry9ZgUmel7ahDxxkr0quFKw0vBiWfA=w1421-h947-no

Een recept wat komt uit het boek Bakken met Menno. Menno is de winnaar van Heel holland bakt 2014.
Je kent m wel, die man met die baard en staart. ;)

Dit recept gebruiken wij vaker voor burgerbroodjes, en het eind resultaat zit tussen een zacht bolletje en een hard broodje in. Hierdoor is het een fijn broodje om te gebruiken als burgerbroodje. Wij kneden altijd met de hand, is een soort bijgeloof dat er meer liefde in zit. Ik zal het originele recept opschrijven zodat jullie dit zelf kunnen beslissen.

Het originele recept is veganistisch door de ongezoete amandelmelk, maar wij gebruiken voor ons gemak gewone melk. Dat hebben we namelijk altijd wel in huis en amandelmelk zou apart gehaald moeten worden.

Recept is voor 8 broodjes;
Ingredienten:


DEEG
- 8gr instantgist
- 120ml warm water
- 1 el lijnzaad, heel of gebroken
- 3 el warm water
- 25 gr rietsuiker
- 120ml ongezoete amandelmelk (nogmaals, hier gebruiken wij gewone melk)
- 25 gr kokosolie
- 1 tl zout
- 375 gr bloem

GARNERING (optioneel)
- 1 el kokosolie, gesmolten
- sesamzaad
- lijnzaad


RECEPT;
Meng de gist met het lauwwarme water in de mengkom van een staande mixer en laat dit even staan.

Maal het lijnzaad fijn in een vijzel of in de hakmolen van een staafmixer. Roer het lijnzaad door met de 3 eetlepels warm water en laat 10 minuten staan.

Smelt de kokosolie. Meng de rietsuiker, amandelmelk, gesmolten kokosolie en het zout in een aparte kom. Voeg dit mengsel samen met het lijnzaad toe aan het gistmengsel en roer dit door tot alle ingredi?nten gemengd zijn.

Voeg de bloem toe en meng met de deeghaak van de staande mixer (of gebruik een handmixer met deeghaken) tot een plakkerig deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het glad is en wat terug veert als je er een vinger in steekt. Dek af met plasticfolie en laat het op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.

Leg het deeg op een licht met bloem bestrooid werkblad en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Bol ieder stuk deeg op tot een mooi bolletje.

Leg de deegbolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, dek af met plasticfolie of met een schone keukendoek en laat ze 30-40 minuten rijzen.

_KiIMJGdzjvZibs8l9MAar7MuAXXkgbj9dETj5kR8IsWoG3WeMSrgghnR4eJq_COcL-u7dTOAJbhRdDlJGLaUhlxD8k-YoXzP-V3uxS24IAXnx30g_DGAnY0flAksZpZJ-PqxRWNacgsxfUsq2w6zft4iaEVIXTI5ruG-DR69Fch7VItNaEBQb45r80EzQTAqBorAmVtofpjNseYCaAQfQhzZVq61rxTZ0OyJeCO2Cj-FKxajZbAyPAHQ-u-Z-b-11eJxJltZQoJf6WJcTeAIZbA7MyX6SLMkSW_W5TmerThBshxCgsCIPk-4U8dBDII9H3XETzrJatJpInrVzmQx5NAdIBdDwcxwsYI-GeKf-ILYD2Y1CkJigjNuk60qOd6PR1quGs0Ly8s6jvywuVwBeeoATzki8twRboeFhEl6OePJ6eJq0bhEdZ4oUqJG6DJeEioYn5_81_jIgbfLsSZf6QU_hZZsPLXpwlBL-nOc00KwNmbT_UoisAp7PN7eU3sjLRa41trF1OBmrF50Kr9_5EdDh6ul0Htbjpnz3oPPnGsqpPKrAqhDPinUVKr3h8aNfU4ubzRfzQrwUN5z64EDeyFMNASSs2ve_HoyUGWgW1yuUs7THF8EIbiuZuTlD8km9R7rAryNWLH_pT7gy6c18AXCivJ4vSg7WWOSRpG3O8LnQ2oUZq9RO9cK7g5qN-gWfViYUcHJ5EztBx9UMfFdiWZCv50P4AGJxoEa6nQ67IEWI9IVw=w1263-h947-no


Verwarm de oven voor op 190 graden.

Smelt de kokosolie, smeer de gerezen bolletjes ermee in (met een bakkwast) en bestrooi ze met sesamzaad en lijnzaad.

Bak de broodjes af in 15-18 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn.

PX1mT-w8rAx70pcRU0kS5VUJo6aDgVbpT8c6f5NePbrokuIBFZ2u8zBA_PCnVTaGBmy1KirwMHFhhRbhS5ubnB49PZKUCBx9XVKH0LFy5LWLJkLWXQeKJJBo1UTpEa449S4leXXw-DXgWi8AknH6Z0Qx1Hcf_VJUp512L4jr-hQsArxQBAF25IQ_BMfSiHtGlmXkHmomk7BSIpeKrpWFlIOL9PJX4_EsItA7DRtRefe9Qu0uLNCMhgRRoKHfzKcnTZUYT_WnUL2-EbqJ_SVOYiRMOG6MlhFqNcKMf1gbYyo0X1wIiUIgk21NoJ4RJjO4v3GwisUkkVOws5f4hhnAiwi3Kj6S3ZAbGu2ImT-DvG-m5wY3sNXG4zQbYbIrK6kvf2iLhsggWqD7nJbB57SHwzCaUlnp2uaKpx7XBJ8s3VHhU5o2LaxQyJ05c8ulZG7Y5muId9f6X3iEo0Z19jr2apcTrq-R0Jewh9OQdiselTsUTKMj59ImgQYDlVmL597-oakkXFztIvB9Z7X0VUvADaWUthKTO2OHVsmCpnA11nR1_LmIHtZ6B-bedhBMvbEoB3gUyG0I_VuRwNop1EZqA42pqEZcu5By14mUue7-2Rk91Qz4APPFUaa6NABX10JIPSTKvB93_lSFSTz9Fwp1FuR00scPdAwEtN2AuxbmIZU8WRfHeRr9LxDw3W8I7XtS4SiShVqZn0C91bcNaYOwxsdw319Ym6sCpPmwH4U0WZiQlVBgng=w1894-h947-no


Laat de broodjes afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze snijdt om te gebruiken.

8eyv7OwqTBTF-bSSb20l2uqpu_j5eSeZe-LRp0bXmhAsb_37J5v7WSF-XqNfQb21ciJszKvU_xW5j-FIOtWK_xByQDdPObkbGVV5QVZJldQz9-WfGLnr73aoLnlCe_kALxFekHFa1mwUP6yZJKkJfpioCc01Zvasi2lEy8ssBo1I6_zvqSdmqgFIa7tlKri_Pc2PTniuekLjmVsXfDCFRiG0KUAk5PXyim7Irzxm1YJB-7miJIkKIKa2JslhhnjA48aRTFWrZPQPZ9XaQsBJ8q51BKYM10ias8ebD_Q8vpo9n3rmCPQDIWFBDHudoFeWRkY4aXCQJFMz7vSFPp1q6rCPehzxxZ6hFrKhPvv16EF1HWkGqriArgMXn2LVAd0gNjk_vABDZoWSH8NHF3VbaJvzvaqauHJHglWrizT9QLpYbeY_IbmH0yaZwnSwfOvrWxDWuEzFrB9AwDRVRwgRTP58V80QMqF7j72pGwlrZg93QYcsaEOO1UmalxAZaUxQsyNWvglVUBwoZf3Js3m_W7usfudufLEeepIUV3_5G6GqVNEsUIl4Wm9FJDGTyseuxP-YmKg5HEjoOvdApTjV9GlTZgLg0MZx22y3Qz0_2DSLLYp3fiwWIlbTH55NE_JAxcJ-g05dQ18JjyuJNAcKfS-88wVhhtWHHFoj5REUDcYU2jtL6Od31QwvLz-oEHh8o_A86s32fNLilkh1jyIubnI1WaBxGN9NcuuGfPEQIVEOdA5iaw=w1421-h947-no


cR8YE_aCVshoQPc3nc3b84xK5-p_yCXAeH_mLNn6L4wIEgQLBWeFDvTB2bMLrwUk-7PDlD4yVD_XbjZCbAavdwQKNhE7lVxSs9ME4AnbaSOHdFK61nSKfSvNSCN6UogkYdETOcaOz938lpBJZSo7v0yQEowRn-YlD4bNcgLpPzJO1qjZai0zYTg6sKJCrtPs3cJ_pDeJf51YhUP5thTVRcO79BFxfz75AQHxdLSnqj72vvFJCo-2Xu4VwXLz_JL3b5TE8W14WZSsyoJhGzpEhsdpvWd7G59nCOFlFg1iBGEBp8e3USAD-FCRtAIDgm0rePpzPDBuHmu8R19zo4gQ9upT1_dllGXois9O2KPP6ILF7OmzVcqvb4shjNJWkouv9JErtUp_BdF_CyJiC7895q-UyEvOlqycTJGp-hltWCVVEEaoUR4J7h6VpTW72QFgwpAXDxYOa5jzX0pc9qs3UdBGR99hc6GdpW5HFcZ5_Z3IsdpAlpxbzhSiT0T9rwtsyqg_w2hDE9Qv-rmkPPxDLX_Ic3HzNiat-LJuw99WXiEgsASk8PRiBNcwx8CGci7ScBwp0zj8fZivYC_gaOkk2jTeOz_AQz2sMJIJFrlEaeudIvLv-jU-zOizGhUNDajXDCNBm8j1BI7BMXjkb0am978_JCExNwV-14dF5EOz3eTHF4VyqvYkCA7R5F7teuD--dIkTzxRxjpmENx1GbuTry9ZgUmel7ahDxxkr0quFKw0vBiWfA=w1421-h947-no


koNgcLVsWGMyIh1jOvmNpsw5qx_Eg1S5m-QKJNlNLDdySwXr0IW-yVM2cGEGO9NSWTtEU-Mby5OCBJnXUqD_DeV37AW_wL2bdd9SO1XgDSpnBaKwRyA_yR6cVXDKwt4UQgZMRupN6hMioHUz2i8eQ2gS60J_7VOJmbCEVvqki00ekMbXb3Vxy-vR61JmUSblLkQsubo6b1w88XIKpUyO2FxJh2SnBfL7l8YLdS1vybSoxgCfV-myFXuES-FylgWN311VXNI6-ZVcLc1SBTvZKetWAo_MsRZCfLF29F3GFl7ObO3TzwqIr6Ypd7ZqLPaJEtda5BsuuTnlEJjD5jQd-HclefqOeoRt_FB2rbL4KqxNfFTAVyncLT1LBOBuabvmMZhihWMeMoFpuZydg7qR0mGVQ0PY27Z1L4ivYIw8B6j_ON6EBXEpyrRZqB0g5xmviWNxwIX31fNTdq319X7GWHWXxY-JuPui3SNdQLmsLrwfGYFfImdAsTUgzBsi8iTh-g0vkZIxfft8uAeQKej36Z-DmJTlQArKfHLNYMKNToexF00ROOD-cj8yIdPbA140nFLnKhIY7Y_I3Na3mYT6vA_o0coKMxzOtiA7URvyg76wMp7UCTYTmhXz5GnhFEIswO0MsstwmE58cX9Qsg53e2SaBPSo9wafogMLQCYLx4ifLCzk_ai3l23sEQHK_kdjA9O1iogMEy7cn6yst8zjWkQrAm9zkc_KECDxrTTRED-8X8kbPw=w1421-h947-no
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zalige fotootjes!
 
Erg mooi receptje, gaat hier integraal het todo boek in.
 
Mooi hoor bedankt voor het recept  :) hier ook op de to do lijst
 
Foto's waren wat verprutst door imageshack, maar weer vernieuwd nu via google foto's..
 
Terug
Bovenaan Onderaan