BasBQ
Beef en Steak

Armeluis Wellington of luxe saucijzenbrood

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
14f8d3d0236560be5eb30f8a085f781a.jpg


Ingredi?nten:

- Rol bladerdeeg
- 250 gram champignons
- 350 gram saucijzen
- 3 rode uien
- lepel licht bruine suiker
- 1 ei
- sesamzaadjes
- peper en zout

Werkwijze:

Maak de champignon schoon en maal ze fijn met de keukenmachine. Bak de champignons, voeg peper en zout naar smaak toe, droog  en laat ze afkoelen.

Snijd de rode uien fijn en bak ze in de pan, als ze zacht worden voeg een lepel lichtbruine suiker toe. Laat de uien goed carameliseren. Laat ze afkoelen.

Haal het vel van de saucijzen af, voeg naar wens kruiden toe en meng het door elkaar.

Rol het bladerdeeg uit en leg in het midden een laag champignon tapenade. Houdt aan beide zijden 1/3 deeg over

3a77dfd91ab3a6db511b9b93cf0d3e60.jpg


Maak van het saucijs gehakt weer een worst net zo lang als het champignon mengsel en leg dit erboven op.

4c74a47d2efef65df01c71e9f479a1d7.jpg


Verdeel nu de uien boven de worst.

adf60fe8b4024c26c056987f478a10e1.jpg


Snijd nu schuine repen in het zichtbare bladerdeeg.

9ba5f824de87ef47188d45549850a7c7.jpg


Smeer het in met een geklutst ei.

6a0ad0266e69988b8a83109179a11229.jpg


Vouw nu de repen kruislings over elkaar.

0efec5979fb700c74a00d83a2402294a.jpg


Smeer nu de bovenkant in met het geklutste ei en bestrooi het met sesamzaadjes.

3e5e9e606051532412ba54c35da3015e.jpg


Nu mag het indirect op de barbecue, op 225C, voor 40 minuten.  Als de kern 72-75 C is het klaar.

0dff1383450b00d58a3572e9eec70782.jpg


Eet smakelijk.






Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Fijn receptje!! Die komt snel met een twist hier op de BBQ.
 
Dit moet ik eens gaan proberen. Was al benieuwd naar het recept.  Maar tof dat hier nu staat.  :)
 
Dank je wel voor dit mooie recept lekkerrrr  :)
 
Ziet er heerlijk uit Frits.
 
Ziet er lekker uit. Op de lijst geplaatst :)
 
Dat lijkt me erg lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan