BasBQ
Beef en Steak

Pastrami... we zijn onderweg!

Beste BBQ-Vrienden!

Mevrouw Foodporn was met dochterlief voor 10 dagen naar New York City, dat vond ik allemaal best... tot ze me deze foto appte:

pmtLltq.jpg


Ik kon die avond niet slapen... ze waren in het Pastrami Walhalla Katz's Delikatessen geweest! Eerlijk is eerlijk, ik had haar vooral zelf getipt om daar naartoe te gaan en er ook voor gezorgd dat ze bij Blue Smoke zouden gaan eten (ik maakte een diner-cheque voor ze die daar 'ingeleverd' kon worden) maar toen die foto's kwamen kreeg ik wel meteen een diep verlangen naar een paar happen van dat zalige broodje... gelukkig hebben we de foto's nog!

Ps6R9mK.jpg


GbkWNGW.jpg


q18CeMa.jpg


Begrijp me goed, ik was niet zielig, ik was lekker 14 dagen kamperen met mijn grote vriend Thijs en van heel veel verhalen van ze werd ik echt niet jaloers... mega drukte elke dag, wachtrijen bij alle interessante sights, lang vliegen (brrr...) belachelijk gedrag van security-zeikerds en ESTA gedoe enzo... maar dit broodje had ik echt wel willen proeven! Dat in combinatie met de heerlijke post van Jet een paar maanden terug en die van Rick later nog... er moest gewoon eigen pastrami komen, op brood van Jeroen, met mosterd van Jeroen, zuurkool van Jeroen... de snijmachine en de 1000 eilanden herrie van Dominique mag ook meedoen en dan gaan we lekkere Rueben Zandheksen bouwen!

Dus daar gaan we!

aAT8qIY.jpg


Het mooie aromatische kruidenmengsel van Katz's ontleend aan het recept uit het (heerlijke! (had ik dat al gezegd?)) draadje van Jet waarbij ik Karweizaad heb gebruikt in plaats van Dillezaad maar verder alles zoals daar te lezen valt. De foelie, kaneel, laurier en de andere grove delen (behalve de Lampong peper) even lekker geblitzt in het molentje:

xWjOFYc.jpg


3Y8boWA.jpg


En over gedaan in een mooi blikje dat ik nog had bewaard:

C3HCF0G.jpg


Wat rook dat lekker!

Pekeltje maken:

5T086Y5.jpg


Snel terug koelen:

OqdDAcz.jpg


xRzVrtz.jpg


Deze mooie rakker bij de Hanos gescoord:

B1YGcda.jpg


En lekker een paar weekjes zwemmen bij de visjes!

WBYDZuK.jpg


Ik ga jullie lekker uitgebreid meenemen onderweg:

uzVWcRD.jpg



Later bij Blue Smoke was het ook lekker (duur!) geweest, maar ach, zo vaak kom je er ook niet, toch!?

lwdlOpM.jpg


Zalig sappige brisket (beetje karig twee plakkies) en voor dochter Lizzy een mooie Mac'n'Cheese!

2NqnAKL.jpg



Nou, The Game is ON... onze pastrami moet natuurlijk veel lekkerder worden dan die van de Poesjes in NY.

Ik ga sowieso al winnen op punten bij het uitserveren... deze gast kan ik natuurlijk moeiteloos hebben:

sk5yr3k.jpg


Kreeg trouwens wel enorme dorst van dat pekelen man... Hier pak aan, dat hebben ze daar overzees niet hoor!

LR4qCcy.jpg


Volgend jaar gewoon weer lekker naar de natuurcamping in Leenderstrijp!  ;)

Tot gauw lieverds, dit wordt nog leuker!

 
Wat een foto van een simpel broodje vlees al niet teweeg kan brengen. :D
Veel succes en plezier met het maken van je pastrami. ;)
 
Dat ziet er veelbelovend uit kerel. En een goed verhaal. Top
Ik moet m'n koei nog gaan verdienen. Maar krijg steeds meer zin om pastrami te maken van die puntborst. Dan iets anders. En een lekker biertje er bij. Ik zeg goed bezig.
 
Wat enkele plaatjes toch allemaal kunnen losmaken. Ik vraag me wel af wat de jury zal zeggen.
 
Alleen van die intro van je zit ik al weer op het puntje van mijn stoel. Kijk uit naar het verdere vast smakelijke verhaal...
 
Richard Soeteman zei:
Alleen van die intro van je zit ik al weer op het puntje van mijn stoel. Kijk uit naar het verdere vast smakelijke verhaal...

Toen je zondag aangaf dat ik steeds minder postte hier dacht ik al fijntjes... wacht jij maar mannetje!  :p
 
BAM!
Sander, kom maar binnen hoor  :D

Geweldig intro kerel.
En je staat al 1-0 voor op die yankees. Zij budweiser, jij karmeliet (wat een prachtig glas Is dat toch)
Ga je zeker volgen en lekker, mee genieten . Heel veel succes.
 
Sander72 zei:
Richard Soeteman zei:
Alleen van die intro van je zit ik al weer op het puntje van mijn stoel. Kijk uit naar het verdere vast smakelijke verhaal...

Toen je zondag aangaf dat ik steeds minder postte hier dacht ik al fijntjes... wacht jij maar mannetje!  :p

  :))
 
Sander72 zei:
Richard Soeteman zei:
Alleen van die intro van je zit ik al weer op het puntje van mijn stoel. Kijk uit naar het verdere vast smakelijke verhaal...

Toen je zondag aangaf dat ik steeds minder postte hier dacht ik al fijntjes... wacht jij maar mannetje!  :p

Haha. Ja soms heb je een zetje nodig he :D maar kijk erg uit naar het vervolg..
 
Ik kreeg dan tenminste nog een mooie beker van jouw meissie, om nooit te vergeten dat ze in de pastrami-hemel was...  zodat ik daar steeds naar kan kijken. Maar vooruit! We gaan ons best doen om het te evenaren! Met jullie vlees en andere zooi, en mijn 1000 eilanden herrie komt het vast goed! Jihaw!

c9b90cfbd1fb527a362232ec87575d70.jpg
 
deze ga ik volgen, staat bij mij ook nog op de planning moet alleen nog tijd vinden
 
Sander je bent net begonnen en nu al zeer smakelijke foto's van pastrami :x en die Mac'n cheese =P~ :-$
heel veel succes en laat die foto's maar komen :D
 
Wat doe je nou moeilijk man? Wacht gewoon tot ik 'm weer maak. Ik gebruik namelijk alleen de juiste kruiden :)
 
Beste BBQ-Vrienden!

Het was de hoogste tijd voor een update!

Bijna twee weekjes onderweg... het ruikt al / nog heel erg lekker kruidig:

jYORNHM.jpg


Ligt mooi onder water dus dat zit wel snor!

gYeTDu2.jpg


Vetkantje!

usk4lhE.jpg


Vleeskantje!

Dus maar gauw een mooi bier om te proosten op de goede afloop!

3fWdYGQ.jpg


Mooie spreuk erop:

pIikKCJ.jpg


Nou, nog een dikke twee weken door pekelen... keep you posted!
 
Lekker bezig hoor.
Hoelang ga je pekelen Sander?
Bij mij heeft ie 2 weken gepekeld.
 
Ziet er weer goed uit. En IPA is heerlijk bier.
Die bak voor de pekel. Is dat iets speciaals voor de voedingsindustrie? Of volstaat elke afsluitbare bak
 
Terug
Bovenaan Onderaan