Toeter zei:
Goedemorgen mede-Q'erts,
Gisteren was ik bij de Makro wat vlees halen toen mijn oog viel op de:
Tarrington House Pellet Smoker voor ?425,- incl. BTW
Vele malen goedkoper dan de andere pallet smokers die ik heb gezien.
https://www.makro.nl/cat/nl/products/product/9027226001001
Mijn vraag is, heeft iemand deze toevallig en wat is jullie ervaring hiermee?
Groetjes Dennis
vrijdag gehaald zaterdag ermee gerookt .. tja ik ben totaal een beginner maar roken verwacht ik "koud"
Als ik zo lees op internet zijn de pelletsmokers gemaakt bij 1 of een paar fabriekjes in china ..en op een paar unieke dingen na zijn ze identiek ? dus wil je voor 600 een "dure" kopen ? en voor de huidige prijs (als je ze nog kan vinden) is 177 ex btw geen geld. (momenteel 50%) en showroom model heb ik voor nog net voor 3 cijfers wegens wat defectjes weten te kopen ..
Nadeel vind ik het vaste "rooster" hierdoor kan ik veel pellets niet eruit halen ..
geen temp probe (los) dus moest naar mijn Ikea probe pakken.
bij aanschaf zou ik wel direct een
https://www.amazon.com/Weber-Replacement-Grommet-Mountain-Cookers/dp/B0131L1P8A plaatsen
wat kit halen zodat je tijdens montage de meeste naden dicht hebt .. en voor de deur een stuk vilt/koord zodat daar de rook in blijft.
Ik denk wel dat het wellicht waard is deze te voorzien van
- een wijziging op de "grilplaat" (zodat je direct vuur kan doen .. schuif ofzo)
- de grilplaat vervangen door een gebogen plaat .. (ff uitzoeken hoe ik dat doe ? )
- zoals ik zei de weber temperatuurmeter doorvoer tule ..
https://www.amazon.com/Weber-Replacement-Grommet-Mountain-Cookers/dp/B0131L1P8A
- temperatuur meter(s) voor je vlees
paar modificaties die ik zelf nog op het lijstje heb staan
- andere controller (wat meer controle over de vijzel en ventilator(s)
- andere motor (2 rpm?)
- stenen (zodat de temperatuur constant(er) blijft .. en eventueel isolatie aanbrengen
- eventueel extra ventilator(s)
- iets verzinnen zodat ik de pellets snel(ler) kan verwisselen
- gietijzeren rooster(s) 48x74 ..