BasBQ
Beef en Steak

Jalapeno Mustard Roast Chicken

 
 
 

harlin

Kooltjesharker
Berichten
213
20150524-2015-05-24%2019.16.47.jpg


Hi,

Deze gisteren gemaakt en hij viel niet tegen.

ingredienten
1/2 cup mosterd
1 of 2 Jalapeno peper (zaad & lijsten verwijderen)
1/4 cup verse limoensap
6 teentjes knoflook
1/2 cup verse koriander
2 1/2 teaspoon verse gember
1 teaspoon gemalen komijn
2 tablespoons honing
zout (naar smaak)

en natuurlijk ??n kip

Bovenstaande ingredienten bij elkaar stoppen in een blender, zelf heb ik de limoensap en zout als laatste er bij gedaan om het geheel op smaak te brengen.

Vlinder de kip door links en rechts langs de ruggengraat te knippen met een goede schaar, bij voorkeur een wildschaar. Vervolgens draai je de kip om en drukt hem 'plat' op de snij plank.
Bestrooi de knip lichtjes met wat zout en smeer het geheel in met de marinade uit de blender, zorg ook dat er voldoende marinade onder de huid komt. Dit was mijn enige verbeterpunt in deze kip, Ik denk dat ik hem volgende keer hier en daar injecteer.

De Kip in een ziplock zak of vacumeer hem en laat hem een uurtje of 8 rusten in de koelkast. Laat de kip op kamer temperatuur komen als je hem uit de koelkast haalt.

Stook de bbq op, ik had hem op 200 graden ingericht voor half direct en half indirect. Als de kip op de dikke delen de 71 graden aan tikt is de kip goed, 10 min laten rusten voor opdienen.


20150524-IMG_1655.jpg


20150524-IMG_1656.jpg


20150524-IMG_1658.jpg


20150524-2015-05-24%2018.56.16.jpg


20150524-2015-05-24%2019.16.47.jpg



Kip vlinderen
https://www.youtube.com/watch?v=l-8tMEwBnSA

Recept: The Homesick Texan Cookbook
 
bedankt voor het delen
 
Mooi kippetje, lekker hot van die jalapeno's?
 
Sander72 zei:
Mooi kippetje, lekker hot van die jalapeno's?

Ja prima maar had er ??n gedaan maar twee was geen issue geweest.
 
Gisteravond even dit recept gemaakt, was heerlijk! Dank voor het delen, gaan we zeker vaker klaarmaken.

 
ziet er goed uit
Ga ik zeker ook eens maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan