BasBQ
Beef en Steak

Kallfs kroon (rack), maar hoe?

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Ik heb een heerlijke kalfskroon gekocht

images


Maar hoe gaan we die nou eens mooi bereiden.

Langzaam.
Temperatuur 80-100 graden
Kern 45 graden
kruiden met thijm rozemarijn knoflook
(hoe dan met die kruiden?)

???

Van google word ik ook niet veel wijzer.

Graag wat advies van jullie kant
 
Ik kwam deze tegen bij beef en steak
http://www.beefensteak.nl/nl/recept-varkensrack.htm
Wel voor in de oven maar kan natuurlijk ook in de Q. De temperatuur is wel wat hoger
 
Veal chops heb ik in de VS een aantal maal gegeten, maar ik neem aan dat je niet je rack op wilt delen?
 
ik ben wel van de steaks en chops, maar deze is eigenlijk wel erg mooi in 1 stuk.
 
Even een afsluiter van dit verzoek.

het is geworden:

Roasted Rack of Veal with a Parmesan Herb Crust (2e filmpje dus)

Aanbraden, insmeren met ui/knoflook/mosterd pasta, daarna in de broodkruim
peterselie/rozemarijn/parmasaanse kaas omwentelen.

uurtje in de *v*n :bloos:

Het onweerde/regende hier en er was absoluut geen gelegend de Q aan te steken

EN DAT WAS BALEN!! :-(

Maar het smaakte heerlijk.
Volgende keer nog ietsje warmer van binnen, dat kon het vlees wel hebben.
(nu er uit met 63 graden, kan dus inderdaad best naar de 70)
Dit was de helft (750gr incl bot) van een groter stuk.
De andere helft zit in de vriezer, dus we kunnen ons nog een keer verbeteren
En dan wel lekker low en slow op de Q hoop ik.


Gegeten met aardappel/knolselderij puree en rodekool met stukjes peer


img5856zr.jpg


img5864s.jpg


img5870q.jpg


img5875p.jpg


img5877y.jpg
 
prachtig stuk vlees hoor
 
Jammer van de Q, maar het resultaat ziet er heel goed uit!
 
Is er een mogelijkheid dat de foto's weer zichtbaar worden..ik heb namelijk een kalfskroon gekocht en ben op zoek naar inspiratie :)
 
meneer imageshack heeft ze weg gedaan denk ik.

Maar in de linkjes een paar berichten omhoog staan twee recepten
 
Een pan? Hahahha ,aar ja, ik geef je groot gelijk; life is to short to eat bad food
 
Het is een oud draadje ik weet het. Maar ik wil (nadat ik het plan konijnenbout heb laten varen) een kalfsrack voor kerst gaan bereiden met die kruidenkorst.

Nu lees ik allerlei verschillende kerntemperaturen. In dit draadje wordt 63 graden genoemd maar ook gezegd dat 70 misschien beter zou zijn.

In de oorspronkelijke video van daily web tv, maar bijvoorbeeld ook op de site van Herman den Blijker met een kalfscarre, wordt echter gesproken over een kerntemperatuur van 52-54 graden.

Heeft iemand ervaring met dit vlees en de juiste temperatuur? Gevoelsmatig vind ik 70 graden wel aan de hoge kant en ben ik meer geneigd om 52-54 graden aan te houden. Dat zal dan immers nog nagaren tot 58-60 graden. Ik denk dat dit vlees ros? toch het lekkerst is? Ik wil het echter ook niet te rauw hebben.

En kan ik dit het beste low&slow bereiden op 100 graden? Of juist beter op 175 graden of zo?

Tips meer dan graag :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan