BasBQ
Beef en Steak

zalm roken

 
 

Richard

Stoker
Berichten
261
Goedendag vraagje,

Mijn vader gaat voor mij zalm halen bij de Makro  B-) 4zijden B-) .
Nu wil hij er twee gerookt terug de andere zijn voor mij, maar nu de uitdagingen.


Ik heb GEEN csg maar kan ik ze dan wel op een manier koud roken??
Kan ik ze gewoon zaterdag warm roken in de UDS en dan zondagochtend naar m'n ouders brengen? Blijft dat goed? (ben zelf niet van de vis maar de rest van de fam wel en ik ben de enige die BBQ heeft)
En wat is dan een lekker pekelbad? Vaders had het over zout, bruine suiker en whisky badje.?

Kan iemand mij helpen? (newbee in de vis afdeling  :-/)


Groetjes Richard Jansen.

 
ik zou heel snel een cold smoke generator bestellen heb je super veel plezier van en kost rond de 2 tientjes. Een mooi recept is https://www.macsbbqpit.com/koud_gerookte_zalm/ en ik houd 12 uur in de pekel, 12 uur drogen en 12 uur roken aan. Ik ben ook niet fan van alle vis, maar koud gerookte zalm is heerlijk.
 
Heren dank.

Als ik ze dan warm ga roken(als er dus geen csg onder de boom ligt :( )
Kan ik ze dan vrijdag zouten/pekelen? Zaterdag in de UDS rustig warm roken/garen. Zondag mee voor ontbijten bij m'n ouders.

Kan dit?

Groetjes RJ
 
Jazeker kan dat... zoek ook even bij Smokey John die heeft ook prima recepten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan