BasBQ
Beef en Steak

Ham met huid

gadgeteer

Vuurmaker
Berichten
57
Ik heb nog een leuk stuk varkensvlees liggen wat ik in Duitsland heb opgepikt.
Het is een stuk ham (schinken) met de huid er  nog aan.

Prima stuk vlees wat morgen langzaam gegaard zal worden.

Iemand nog originele ideetjes?
 
Deze vroeger vaak in de oven gemaakt.
Staat hoog op mijn lijst om eens op de bbq te maken

Ingredi?nten
Porties: 10
1 (2 tot 3kg) ongerookt stuk ham
5 eetlepels engelse mosterd
5 eetlepels honing of (ahorn) siroop
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ?  Bereiding: 2uur  ?  Extra tijd: 15min  ?  Klaar in:2uur30min
Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Dep de ham droog met keukenrol.
Leg de ham in een ondiepe braadslee. Kerf het vet in in een kruis patroon. Meng in een kleine kom de mosterd, honing en bruine suiker. Besmeer hiermee de gehele ham met een lepel of kwast.
Braad de ham onafgedekt 2 uur in de voorverwarmde oven, tot het goed verhit is. Laat 15 minuten staan alvorens aan te snijden om uitdroging tegen te gaan.

Voor de echte canadese ervaring maple syrup ipv honing.
Ook heerlijk Is het nog even na grillen voor een krokant korstje van de huid en in elke kruising van de kerven een kruidnagel stoppen.
Tijdens het garen regelmatig het vocht uit de braadslee over de ham sprenkelen.

Groet
Rick
 
Terug
Bovenaan Onderaan