BasBQ
Beef en Steak

Evert stelt zich voor

 
 

ejdb

Vuurmaker
Berichten
67
Hallo Allemaal!
Ik ben Evert en kom uit de buurt van Arnhem.
Ik ben al jaren een actief roker (van vlees en vis dan h?)

Ben ooit begonnen met een rookton van 2 60liter vaten op elkaar. die gebruik ik nu nog steeds voor forel en makreel e.d.

Toen heb ik het koud roken ontdekt. Daarvoor heb ik een grote houten rookkast gebouwd waarin ik alleen maar zalm koud rook, kan er ongeveer 20 zijdes tegelijk in roken dus das wel lekker.

Vorig jaar heb ik een zware amerikaanse offsetsmoker op de kop kunnen tikken die ergens stond weg te stoffen in een oude schuur . helemaal opgeknapt en hij is weer prachtig maar ik krijg het niet goed onder de knie om daar ribbels of lamsbouten op te roken. ik moet er continue bij blijven om de temp te regelen. is wel leuk natuurlijk maar kost erg veel tijd op die manier

nu ben ik me recent gaan richten op het roken van kipfilets. Daarvoor gebruik ik mijn eerst gebouwde rookoven en dat gaat op zich goed maar hij heeft niet zoveel capaciteit.

Toen kwam ik bij het fenomeen UDS........en ook meteen bij dit forum ;)

Besluit was snel genomen, die ga ik bouwen! En wat een info is er over te vinden op dit forum....pfewww

Vandaag meteen actie ondernomen en een mooi schoon 200l vat met een plat klemdeksel opgehaald......en mijn vrouw uitgelegd dat dit ?cht nodig is ;)

Nu heb ik al wel een beeld van alle materialen die ik nodig heb maar wat ik nog niet heb gevonden is duidelijke info met betrekking tot de maatvoering. Op welke hoogte komen de luchtinlaten, Hoe hoog moet de kolenmand komen te staan, op welke hoogte plaats je het best het rooster/de roosters (ik wil er graag 2) etc......

Dus als er ergens een draadje is waar ik die info kan vinden dan hoor ik dat graag en dan ga ik aan de slag met knutselen....en natuurlijk met foto's maken....

Alvast bedankt voor de tips!

Groet,
Evert
 
Welkom hier!
Kom maar door met de fotos van de smokers, houden we wel van ;)
 
Hoi Evert,
welkom bij het Genootschap.
Als ik Google in het Engels op: UDS dimension drawings
en dan op afbeeldingen zoek kom ik best wat tegen zoals deze (Deze uitvoering is voor in combinatie met een Kettle deksel (Weber 57 BBQ deksel) en niet voor een plat deksel):
Een 55 gal. drum ( = 200 liter drum) heeft een dia van 22,5 inch = 57 cm en een hoogte van  33.5 inch = 85,1 cm

ugly-drum-smoker---page---the-bbq-brethren-forums-E3c11fc6b2337d9020fa3898277bb5152.jpg



 
Evert welkom bij de club!

Foto?s van je smoker en de brandstof die je gebruikt maken het makkelijker om je te helpen
 
Van harte welkom bij het Genootschap!
 
Welkom hier Evert  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan