BasBQ
Beef en Steak

Vlinders in mijn kip!

 

TheJoster

Stoker
Berichten
416
We hadden zin in nog een Q na een dagje strand en zee in het verre Mauritius dus ik dacht na ons visje tijd voor een kippetje.
Na de Kip gevlinderd te hebben deze in een lokaal gekochte kippen rub gezet. Deze rub  ook onder het vel aangebracht na deze met wat zout overgoten te hebben en goed droog gemaakt te hebben. Na het rubben onder de huid nog wat rub over de buitenkant en de Q aan op 170-190c.
Hier een bakje bier bij gezet en aangezien de vakantie Weber Q1000 geen indirect mogelijk heeft met een aluminium bakje een soort Heat shield gefabriceerd..
Ook geen temperatuur pen mee dus op de klok moeten bakken.. na 1u15m het schild er uit en nog 20min direct op 180c voor een korstje.. Rub deed zijn werk goed en alhoewel de kip sappig was miste ik mijn Inkbird 6x probes om de juiste interne temperatuur te krijgen (borst was net iets minder sappig dan ik graag zie).
Al met al een heerlijk kippie met gebakken aardappelen en een salade ;-)

Groetjes,

Joey
62dc198dd47508df217e6a1a59f00774.jpg
206875b9e0ba5ba1b2705521c28989fb.jpg
922ff9a3bb662a0cbc3161e10327e3bc.jpg
fda2c25395a5392202bedcbc14513f90.jpg
4c826515c7d34195f6ab2ffab0d5dffa.jpg
15ce38369c95e0bbe92c3bef3c57b5b0.jpg
6f82b1b14e45faea0dc212caafe0d894.jpg
4878bc72455adb24d1e51bd827e5330b.jpg
4660243f764b01425b5305a94fe99f01.jpg


Sent from my moto x4 using Tapatalk

 
Das een mooi kipje.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Lekkere kip, had ik zo maar gelust. ;)
 
Lekkerrrrr  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan