BasBQ
Beef en Steak

Nette Lette 6th run: ribs

 

Mapster

Vuurmaker
Berichten
54
Gisteren een run gedaan met beefribs en baby back spareribs. Mijn schoonouders kwamen eten en mijn schoonmoeder is d? spareribs kenner van de familie.

Deze keer gekozen voor baby back spareribs aangezien ik de vorige keer de St. Louis Style wat te vet en te dik vond. Voor de beefribs deze keer gekozen voor de Jacob?s Ladder.

6ba228b2047016912f4db2be035242d8.jpg


De beefrib ontvliest en getrimd;
f1c779bd58a75996d089183bf6895f5c.jpg


Vervolgens een rub van gestoten zwarte Lampong peper en grof zeezout:
ad6f7a056c09e55cf02c11e80ee403f9.jpg


De spareribs wederom bereid volgens Smokey Goodness wedstrijdribs. Vergeten foto?s te maken maar hier gaan ze er net op met het welbekende rekje;
e35f644b2c680ffa85d5d7104adf5cc3.jpg


66eac6124f82b0988b3b990e244d2c49.jpg


Spareribs om het halfuur ingespoten met Piggy spray en de beefrib inmiddels ingepakt in bakpapier;
2e604b2bd7cbabd77c8423a30b5cbfe9.jpg


Spareribs ingepakt in alufolie met de nodige ingredi?nten (wederom vergeten foto te maken), na 1,5 uur eruit gehaald en gelakt met Smokey Finest BBQ saus;
c659b730c7edddea990270883c49ff51.jpg


f07290af84b3451855ad5d1fee64450b.jpg


En het eind resultaat;
a8ae699707227c3cf91b35f4b0fe373c.jpg


584e6b02d0c88bf7d7d85ffef42e4add.jpg


Viel in de smaak;
e5a7a2a6e6e0a92958e95265e08e4453.jpg


De smaak van de baby back spareribs in combi met rub, marinade en lak is voor mij beter in balans dan met St. Louis style ribs.

De beefrib viel me echter wat tegen; de vorige keer had ik de Black Angus besteld en deze was qua smaak veel beter. Daarnaast had ik wat te veel rub gebruikt. Het was lekker maar de volgende keer ga ik toch weer voor de Black Angus.

Morgen gaat de picanha erop met een knoflookjus en vooraf kwartels..... tenminste als het niet onweert. Beetje mazzel blijft het droog!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Jammer dat die beefrib niet in de smaak viel. Hij ziet er namelijk wel gaaf uit met die grove rub!
Wat was het gewicht van deze rib? En hoe lang heb je hem er uiteindelijk op gehad?
 
b.asv zei:
Jammer dat die beefrib niet in de smaak viel. Hij ziet er namelijk wel gaaf uit met die grove rub!
Wat was het gewicht van deze rib? En hoe lang heb je hem er uiteindelijk op gehad?

De beefrib was niets mis mee en viel bij de gasten prima in de smaak. De beefrib woog 2,1 kg en was als eerste op. Er zat een mooie rookring in (weer geen foto van) en is ongeveer 8 uur op de grill geweest. Persoonlijk vond ik deze minder dan de Black Angus versie van de vorige keer. Misschien een kwestie van smaak en een vergelijk tussen twee mooie stukken vlees waarbij mijn voorkeur dus uitgaat naar de eerste versie.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Belangrijker is de vraag wat schoonmoeder van de ribs dacht? En zie ik nu hier ook die groene kaartjes van BensBQ voorbij komen? :D
 
Mooie spare ribs.
 
Ziet er lekker uit  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan