BasBQ
Beef en Steak

Steve & Me Juni 2017; op de plank gerookte forel met gerookte Salade

 
 
 

dr3s

Vuurmaker
Berichten
54
Voor de Steve & Me dit keer een recept uitgekozen met vis, plank gerookte forel. Het recept is afkomstig van de Amerikaanse versie van project Smoke, "Smoked planked trout" pg 191-193. Als bij gerecht heb ik gekozen voor een gerookte coleslaw tevens afkomstig uit Project Smoke, "Smoked Slaw" pg 202.

Voor de forel zijn de benodigdheden;
- Hele forel
- Grof zeezout en peper
- Verse Dille
- Citroen
- boter ongezouten
- Bacon (of katenspek)

De hele forel eerst schoonmaken (zou ik de visboer laten doen :)) en na schoonmaken en droogdeppen een paar inkepingen maken in de huid met een scherp mes. De forel van binnen bestrooien met zout, peper en vullen met citroen, boter en dille. Vervolgens bacon op beide zijde van de huid leggen en met slagerstouw samenbinden tot een pakketje. Vervolgens dit op 177 graden (350 Fahrenheit) roken tot een kern tempereratuur van 60 graden.

De vis opdienen op de plank.

Steven Raichlen geeft nog als tip om de plank niet in het water te stoppen voor gebruik, maar juist even voor te branden voor een sterke rook smaak. Teven kun je een halve citroen meeroken.

Als bijgerecht leek me een frisse coleslaw wel toepasselijk.....maar dit keer gerookt om in hetzelfde thema te blijven. Dit gerecht kun je mooi maken voordat je de BBQ opstookt naar de gewenste temperatuur voor de forel.

De benodigdheden zijn;
- 1 Kleine Kool (is zijn boek geeft het groene kool aan, maar alternatief is savoy en witte kool)
- 1 Ui
- 2 wortels
- 2 stengels Bleekselderij
- 1 Appel
- 1/2 Cup Mayonaisse (is ongeveer 120 ml)
- 3 eetlepels Appelazijn
- 1 eetlepel Mierikswortel
- 3 eetlepels Suiker
- 1/2 theelepel selderijzaad
- Grof zeezout en peper

Alle groente/fruit klein snijden en in een aluminium pan leggen en vervolgens roken op een temperatuur van 107 graden (225 Fahrenheit) voor 10-15 minuten tot licht gebruind maar nog steeds knapperig.

Voor de dressing de mayonaise, azijn, suiker, mierikswortel, selderijzaad, zout en peper mengen tot de suiker is opgelost.

De dressing en salade mengen en koel bewaren tot opdienen.

Succes met de bereiding en ben benieuwd naar de ervaring en foto's.

Kaspar
 
Het was leuk om te maken een keer wat anders. Ben nooit zo van de hele vis. Maar de smaak was goed alleen die graten word ik een beetje van. De koolsalade was niet echt mijn ding en het recept was voor een weeshuis maar dat is mijn eigen schuld

12b6076c809d84a2639cfbc532278b3a.jpg

d9aa65d484d9ded97d8e6d117ade39b4.jpg

a5067620be56819c5e2b33c1678e16a0.jpg

0f8458ca133ecdc6395a3ae444018092.jpg

22002b635cf740bbbb02a54fcbc268a8.jpg

bb5fbfc457e9ea5713d91616a48664ff.jpg

dc2a6d9a109ab0a0490bbcc57af31549.jpg

3926440e9ca8c3cf47c1f64b3297394d.jpg

c564ecdaf1c405db873cc7942611fcba.jpg

fc94e4cfe7866713e8326731f5515ce0.jpg

f623d82b73dcf6835f472d505335d9ad.jpg

d79c76ba4c1ebfee5b9f5ee46a697dc0.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Eindelijk tijd voor Steven&Me...  :blush:

Mooie gouden forel en de rest van de ingredi?nten:
6svunDa.jpg


Gevuld met pezo, boter, citroen en dille:
NU4tKI6.jpg


Verpakt in bacon en op het plankje:
DE6QPuB.jpg


Erbij caprese-tomaatjes ipv coleslaw:
9j6GOdd.jpg


Heerlijke cederrook:
rTbiEFu.jpg


Na een half uur:
DoHGF5z.jpg


Lekker gegeten!
C8q3WCz.jpg

 
Bravo Ceriel, mooi werk man!
 
Terug
Bovenaan Onderaan