Welke kolen gebruiken jullie om bijvoorbeeld fatsoenlijk een pizza te bakken op de Kamado, oftewel zodra je 350+ graden gaat?
Zelf heb ik nu Dammers, maar ik kan niet zeggen dat ik hier geheel tevreden over ben. Vooral als ik pizza wil maken, branden deze kolen binnen no time op. 1 pizza lukt nog, maar bij de 2e pizza zijn de kolen nagenoeg op, terwijl ik de basket toch wel tot ongeveer de rand vul. Daarnaast wel de schuiven open en de schoorsteen ook, zodat hij boven de 350 graden komt.
Ik heb trouwens een Basterd Urban 2019.
Of doe ik soms iets fout? Moet ik (zodra op temperatuur) de schuiven soms weer dicht zetten?
Of is er een hardere soort houtskool welke langer mee gaat op hogere temperaturen?
Zelf heb ik nu Dammers, maar ik kan niet zeggen dat ik hier geheel tevreden over ben. Vooral als ik pizza wil maken, branden deze kolen binnen no time op. 1 pizza lukt nog, maar bij de 2e pizza zijn de kolen nagenoeg op, terwijl ik de basket toch wel tot ongeveer de rand vul. Daarnaast wel de schuiven open en de schoorsteen ook, zodat hij boven de 350 graden komt.
Ik heb trouwens een Basterd Urban 2019.
Of doe ik soms iets fout? Moet ik (zodra op temperatuur) de schuiven soms weer dicht zetten?
Of is er een hardere soort houtskool welke langer mee gaat op hogere temperaturen?