BasBQ
Beef en Steak

Griekse burgers

 
 

Gasburner

Kooltjesharker
Berichten
149
Vandaag het recept voor de Griekse burgers die ik gevonden had op bbq-nl (https://www.bbq-nl.com/griekse-burger/ maar eens geprobeerd. Kon ik gelijk m'n burger pers eens uitproberen.  ;)
Had gisteren al de rode ui pickels gemaakt.

Waar ik wel tegen aan liep is dat 57 cm wel een groot oppervlak is om helemaal met kolen te vullen, had 3/4 starter gevuld met kolen maar dat bedekt het rooster niet eens helemaal.
Hoe doen jullie dat, gebruiken jullie een metalen ring om de kolen netjes bij elkaar te houden (zijn die ergens te toop) of, waar ik zelf achteraf aan dacht, is het een optie om de twee houtskoolhouders tegen elkaar aan kan leggen om een deel van de bbq voor grillen te gebruiken?

Eerst de broodjes, samen met wat aardappels


Dan de burgers:


Bijna klaar:


Eind resultaat:


Merkte ook dat het een uitdaging is om de burgers niet uit elkaar te laten vallen, misschien de volgende keer nog wat harder het vlees persen.
 
Wat glimt hij nog mooi :)
 
Lekker, doe maar twee keer. ;)
 
Heerlijk gemaakt hoor, fijn zo!
 
Ik leg mijn kolen aan 1 kant van de barbecue, links, dat vind ik fijn werken. Dus niet in het midden.

En als je je gehakt iets langer doorkneedt dan zal het gaan plakken en niet zo snel uit elkaar vallen.
Stof voor vele discussies. Sommigen willen juist een losse structuur, anderen een wat compactere.
 
Net als Noskos. Ik heb altijd een warme en een koude zone. Ik laat de hamburgers altijd indirect voor garen. En daarna vlak voor ik ze er af haal even grillen voor het kleurtje. Dan vallen ze ook niet zo makkelijk uit elkaar.

Recept klinkt lekker. Zal het eens gaan bekijken. Burger op een pita moet goed zijn.
 
Lekker! mooie schone grill ook. B-)
 
Ziet er lekker uit! Ik gebruik vaak het houtskoolrekje van Weber om de kolen bij elkaar te houden.

https://www.gamma.nl/assortiment/weber-houtskoolrails-2-delig/p/B507264
 
Terug
Bovenaan Onderaan