BasBQ
Beef en Steak

Rauwe ham kerstrecept

Eikholt

Tondelzoeker
Berichten
4
Goedemorgen,

Vanmorgen de bestelling voor de kerstopgehaald.
Ik had eigenlijk een rauwe ham verwacht, zoals je ze in de amerikaanse films ziet, met bot, en vet.
Nu is het een soort beenham cq fricandeau geworden van 3.5KG, zonder bot, zonder vet.
Een mooi stuk, zie foto:
5iz01qlnx2.jpg


Nu heb ik niet echt een goed recept kunnen vinden, maar ik wil deze na een nachtje brinen, marineren, en dan low en slow op de primo (120) tot 56 gr.

Iemand nog tips? En wellicht een indicatie voor de duur van de bereiding.

Bvd,
Bram
 
mooie rooksmaak toevoegen  .

ja is niet zo stoer al je verwacht had .
 
Aan de kleur van het vlees en het vocht in het vacuum lijkt het erop dat de ham al gepekeld is.
In dat geval is een nachtje pekel overbodig.. wees voorzichtig met kruiden aan de buitenkant ivm zout.
 
Terug
Bovenaan Onderaan