BasBQ
Beef en Steak

Tomatentaartje met parmaham en ricotta

 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.773
DSC_4350.JPG

ingredienten:

75 gr. Parmaham
250 gr. ricotta (Pot Galbani)
250 gr. kerstomaatjes (Cherry tomaatje) gehalveerd
1 el. vers gehakte peterselie
1 el. verse tijmblaadjes
2 rollen bladerdeeg (koeling, Tante Fanny 43 x 24 cm)
30 gr. vers geraspte Parmezaanse kaas (Grano padano)
vers gemalen zwarte peper.

Bereiden:

maak de BBQ gereed voor indirect op 180-200 gr.C

Snijd de Parmaham in kleine stukjes.
Meng in een kom: de Ricotta de parmaham en ruim vers gemalen peper.
Meng in een andere kom de 250 gr. gehalveerde tomaatjes, peterselie, tijmblaadjes en vers gemalen peper.
Snijd uit de 2 rollen bladerdeeg 4 cirkels met een doorsnede van 16 cm, bekleed hiermee 4 kleine ingevette lage taartvormpjes (doorsnede 10 cm.)
prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem.
Bestrooi de deegbodem met de parmezaanse kaas, verdeel het ricottamengsel erover en beleg met de kerstomaatjes.
Vouw het overhangend deeg terug over de vulling.
Bak de taartjes in 60-65 minuten gaar en lichtbruin.

DSC_4324.JPG

DSC_4328.JPG

DSC_4329.JPG

DSC_4331.JPG

DSC_4337.JPG

DSC_4341.JPG

DSC_4342.JPG

DSC_4346.JPG

DSC_4347.JPG

DSC_4352.JPG
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Recept komt uit de Proef& van de Gall en Gall
 
Geinig! Bedankt voor het delen.
 
Leuke variatie, kan ik mensen wel blij mee maken denk ik!
 
Die gaan we een keer proberen!!
 
leuk hapje voor tussendoor of ergens bij.
Bedankt voor het delen
 
Met stip op de to-do-lijst! Bedankt voor het delen
 
Terug
Bovenaan Onderaan