BasBQ
Beef en Steak

BBQ Shroomballz

DSC03854_zpsd9ef62ab.jpg

Hey there Q'ers!!

Laatst een leuk recept gezien en wil dit met jullie delen.

BBQ Shroombalzz!!

Nodig:

Iets grotere champignons
Kruiden roomkaas
Kleine mozzerella balletjes
Bacon
Rundergehakt
Je favo BBQ saus
PeZo

DSC03821_zpscb696473.jpg


Snij de stelen uit de champignons en hol uit met een theelepeltje.

DSC03823_zps92eac785.jpg


Vul deze met de roomkaas tot er een soort kommetje ontstaat.

DSC03825_zps6045955b.jpg


Kruid het gehakt.

DSC03827_zpsdff45826.jpg


Neem een beetje gehakt en leg in het midden een bolletje mozzerella en vorm een mooi balletje.

DSC03828_zps989cad5d.jpg


DSC03829_zps52e16a97.jpg


Plaats de bal in het kommetje.

DSC03830_zps523129bc.jpg


Doe er kruislings de bacon erom heen.

DSC03835_zps45ff8a3c.jpg


Plaats een tandenstoker in de onderkant om de bacon op zijn plaats te houden.

DSC03836_zps1b7e6b6b.jpg


Op de Q met zo'n 160 graden.

DSC03837_zps3adcdb45.jpg


Blokje hout erbij (ik heb perenhout gebruikt).

DSC03838_zps79ebe7d5.jpg


DSC03845_zps5821224b.jpg


DSC03846_zps89cf5f08.jpg


Na 40 minuutjes eraf en dan lekker glazen met je favo BBQ saus (ik heb Stockyard Red Raspberry gebruikt).

DSC03848_zps1e2223d3.jpg


DSC03849_zpsaaac8f49.jpg


DSC03850_zps2f0a6cd9.jpg


En weer terug op de Q voor ongeveer 5 minuutjes.

DSC03851_zps69479087.jpg


DSC03852_zpsb33f8fa4.jpg


DSC03853_zps9d5a82b9.jpg


DSC03854_zpsd9ef62ab.jpg


DSC03855_zps91ba6c38.jpg


DSC03857_zps6ee8ccb1.jpg


Conclusie: dit zijn heerlijke balletjes met een explosie aan smaak. Deze gaan vaker langskomen in meerdere variaties.

Thanx for watching en eet smakelijk!!

Greetz Marco
 
Dat zijn aardige ballen. Moest ik ook maar eens proberen.
 
Laat ik dit nu toch een heel leuk ( en bewerkelijk) receptje vinden! Lekker om te knutselen.
 
Dit is heel leuk!
 
Ziet er lekker uit, zou zomaar eens geprobeerd kunnen worden hier....
 
Lekkeruh balluhhhhh
 
Mooi gemaakt, ik verplaats hem naar het receptendeel.
 
Zien er heerlijk uit.
Ben niet zo'n fan van champignons, dus ik denk dat ik ze zonder maak, of die vervang voor een uitgeholde ui.

Bedankt voor het delen.
 
Wat een leuk receptje, ik had het nog niet gezien op die manier met een champignonneke, een heerlijke variant zeg.
Proficiat
 
Die smaakexplosie wil ook wel eens proeven! Ook maar eens maken dus!
 
Ziet er werkelijk prachtig uit! Staat inmiddels op het lijstje!
 
deze had ik blijkbaar helemaal gemist, die gaan hier snel gemaakt worden
 
Terug
Bovenaan Onderaan