BasBQ
Beef en Steak

Aankoopadvies

 

Houtepen

Vuurmaker
Berichten
89
Beste forumgenoten,

Ik ben me aan het orienteren op de aankoop van een BBQ/smoker. In de winkel ben ik enthousiast geraakt van een joe's BBQ smoker. De tradition om precies te zijn.
https://www.kookpunt.nl/joes-barbecue-smoker-tradition-houtskoolbarbecue/nl/product/16781/?gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRG3fH7BR2ZHrEyiwsrDVvx7XzwqX1YeO3AyHlNS6L_xoC_7rw_wcB

Nu was ik nog wat verder aan het zoeken en dan zie ik dat er verschillende merken zijn die precies dezelfde BBQ/Smoker aanbieden. De prijzen vari?ren echter nogal....Hier een aantal voorbeelden:

https://maai-robot.com/oklahoma-joe-s-houtskoolbarbecue-en-smoker
https://www.alternate.nl/html/product/information/page.html?articleId=1062468&channel_code=1535&ad_id=42380350196&s2m_product_id=9GGFFQA9&utm_source=plalowperformance&s2m_campaign=LOWPERFORMANCE&ad_id=%7Bcreative%7D&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRvekQTNEHzHHu6WkFty9W0_0yMxwoso922u-bJRAGcxoCoC7w_wcB
http://www.wohi.nl/tepro-wichita-houtskool-barbecue-smoker?channable=e2344.NDAxMTk2NDAxMDM4Mw&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRPeZAb2VdaAMjfhNjKjA2-ugIDNwVZBi_LlFL-YBnjhoCu2Pw_wcB
https://www.praxis.nl/tuin-buitenleven/barbecue/rookoven/smoker-barbecue-nevada-xl/5554605?channel_code=544&ad_id=72603477567&s2m_product_id=5554605&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRcagmAIeP-7uPSaTTqWKIoxd5rkY1iUmxS9CNn7F4IRoCzcvw_wcB
https://www.conrad.nl/nl/houtskool-smoker-zwart-tepro-garten-biloxi-1344345.html?WT.mc_id=gshop&insert=8J&gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWR22tJKUnHn6_H9Ixvc8dDLlJ0YbtTolTHYrFTBh6sVxoCI4Xw_wcB&tid=211354628_37258601348_pla-194486830628_pla-1344345&WT.srch=1

Zijn er mensen die voor dezelfde keuze hebben gestaan en mij kunnen adviseren wat je het beste kunt kopen? Ik wil graag investeren in iets goeds, maar wil ook niet meer betalen dan nodig is.

Alvast hartelijk dank voor jullie mening!
 
Prijs ligt aan de kwaliteit en voornamelijk de dikte en kwaliteit van het gebruikte staal.
Oklahoma Joe is wel 1 van de toppers als het om offset smokers gaat.

Verder geen persoonlijke ervaring met offset smokers, dat komt voornamelijk omdat ze loeizwaar zijn, dus lastig te veplaatsen.
En misschien wel het belangrijkste, het zijn enorme calorien verslinders, je stookt jezelf arm.
 
Ik heb zelf een El Cheapo offset Smoker. En ben er erg blij mee. Het is bewerkelijker dan een normale bbq. Dat klopt. Maar met een goed houtskool kom je al een heel eind.

Ik kan niet in je portemonnee kijken. Maar als deze op is ga ik voor een zware kwaliteit 16". Heb nu een 14" en die vind ik net te klein.
 
Ik heb geen ervaring met smokers maar de kwaliteit verschilt net zo als de prijs.
Die van kookpunt weegt 110Kg en plaatstaal van 5.2mm dik.
De Oklahoma Joe weegt 82Kg en die van Conrad 32Kg.
En dat bepaald de kwaliteit en prijs.
 
Kookpunt heeft een foutje gemaakt ze laten op de foto een Oklahoma Joe Highland of Longhorn zien (het verschil is niet goed op de foto te zien)
En de beschrijving is van een Joe's Barbecue smoker 16" tradition en er staat in de tekst nog een fout, het is geen Sloppy Joe want die heeft geen wieltjes.
Dit is wel Sloppy van Kookpunt :D

https://www.kookpunt.nl/joes-barbecue-smoker-tradition-houtskoolbarbecue/nl/product/16781/?gclid=CjwKEAjwka67BRCk6a7_h_7Pui8SJABcMkWRG3fH7BR2ZHrEyiwsrDVvx7XzwqX1YeO3AyHlNS6L_xoC_7rw_wcB

Joe's Tradition:

http://www.joesbbqsmoker.nl/grillers-smokers/joes-16-tradition/

Oklahoma Joe Highland/Longhorn

http://www.oklahomajoes.co/smokers/
 
Dag allemaal!

super wat een reacties al! ZO langzaam aan leer je steeds meer op deze manier.

Dat er een relatie is tussen prijs en kwaliteit had ik voorzichtig al gedacht. Dus hoe dikker het materiaal - hoe duurder - hoe langer hij mee gaat. Waar ik benieuwd naar ben is inderdaad het gebruik ook. Is het ook zo dat doordat het materiaal dikker is hij de warmte beter vasthoudt en daardoor minder materiaal verbruikt?

Haha het foute fototje had ik ook gezien idd. De kookplaat bovenop de vuurkamer is nogal opvallend:p

Hebben jullie voorkeur voor een bepaald merk van dit model? Ik zie ohklahoma en smokey joe veel voorbij komen. Aan de prijs te zien zijn dat ook wel de toppers of zie ik dat verkeerd?

Wat zijn volgens jullie de grote voordelen van een dergelijke offset smoker als deze? Ik twijfel nog een heeeel klein beetje of ik niet beter een BGE of een Kamado kan kopen....
 
Houtepen zei:
Wat zijn volgens jullie de grote voordelen van een dergelijke offset smoker als deze? Ik twijfel nog een heeeel klein beetje of ik niet beter een BGE of een Kamado kan kopen....

eingelijk appels en peren vergelijken.

maar als je geen uien lederen knip hebt (dus royaal bij kas bent ) neem dan gerust de offset smoker.
en  je verstookt een vermogen bij regelmatig gebruik.
heb je t wat minder doe dan een diepte investering en schaf een keramische oven en die betaald zich qwa verbruik op termijn weer terug.
 
Aan  een Stenen kamado  heb je denk ik meer mogelijkheden als met een smoker
wat wil je er precies mee doen
op een kamado kun je ook low en slow maar ook high en fast
en een kamado heeft laag houtskool verbruik
 
Het klinkt misschien raar/flauw, maar ik wil er zo veel mogelijk mee kunnen. Ik ben een kookfanaat die zich nu wil verdiepen in BBQen. Als ik het goed heb begrepen dan kun je met een offset smoker ook low and slow en high and fast. Ligt er maar aan hoe je hem opstookt, of je direct of indirect verwarmd etc. Zo hebben ze mij het bij kookpunt iig uitgelegd. Klopt dat een beetje?

Hout kan ik evt. gratis aankomen, dus dat zou geen factor moeten zijn bij de keuze denk ik. Gaat meer om wat zijn de mogelijkheden per type, grillopp, levensduur, kans op tussentijdse materiaalproblemen, benodigd onderhout, etc.

Kunnen jullie me verder helpen om toch de appels met de peren te vergelijken:p ?
 
Jullie zijn overigens helden dat jullie allemaal zo snel reageren en willen meedenken!!!:) thanx daarvoor!
 
onbeperkt gratis stookhout schrijf je,dan zal rook overlast in je omgeving geen probleem geven neem ik aan.
dan wist ik t wel en zou ik lekker gaan stoken met een offset.

moet je wel rekenschap houden dan is een keramische een betere optie want die geven door t zuinige stoken nagenoeg geen rookoverlast.
en keramisch is beter te regelen met de temperatuur.


 
Houtepen zei:
Het klinkt misschien raar/flauw, maar ik wil er zo veel mogelijk mee kunnen. Ik ben een kookfanaat die zich nu wil verdiepen in BBQen. Als ik het goed heb begrepen dan kun je met een offset smoker ook low and slow en high and fast. Ligt er maar aan hoe je hem opstookt, of je direct of indirect verwarmd etc. Zo hebben ze mij het bij kookpunt iig uitgelegd. Klopt dat een beetje?

Hout kan ik evt. gratis aankomen, dus dat zou geen factor moeten zijn bij de keuze denk ik. Gaat meer om wat zijn de mogelijkheden per type, grillopp, levensduur, kans op tussentijdse materiaalproblemen, benodigd onderhout, etc.

Kunnen jullie me verder helpen om toch de appels met de peren te vergelijken:p ?

Als je all-round wilt gaan Q-en is een offset GEEN goede keuze.
Ga dan voor een keramiek of een weber kogel
Stoken op puur hout, dus nog niet verkoold heeft zo zijn risico's van teersmaak aan je eten/vlees.
Sommigen noemen dat over-smoked en niet iedereen proeft die teer/peroleumsmaak, maar in mijn smaakbeleving en die van anderen zijn over-smoked en teersmaak 2 verschillende dingen, zwaar over-smoken met eiken komt wel dicht in de buurt van de teersmaak.
Als ik tijdens jureren op een KCBS wedstrijd een teersmaak voorgeschoteld krijg weet ik voor 90% zeker dat het van een offset smoker afkomt.
(die eindigen dan namelijk onderaan de ranglijst)
 
Ewald zei:
Houtepen zei:
Het klinkt misschien raar/flauw, maar ik wil er zo veel mogelijk mee kunnen. Ik ben een kookfanaat die zich nu wil verdiepen in BBQen. Als ik het goed heb begrepen dan kun je met een offset smoker ook low and slow en high and fast. Ligt er maar aan hoe je hem opstookt, of je direct of indirect verwarmd etc. Zo hebben ze mij het bij kookpunt iig uitgelegd. Klopt dat een beetje?

Hout kan ik evt. gratis aankomen, dus dat zou geen factor moeten zijn bij de keuze denk ik. Gaat meer om wat zijn de mogelijkheden per type, grillopp, levensduur, kans op tussentijdse materiaalproblemen, benodigd onderhout, etc.

Kunnen jullie me verder helpen om toch de appels met de peren te vergelijken:p ?

Als je all-round wilt gaan Q-en is een offset GEEN goede keuze.
Ga dan voor een keramiek of een weber kogel
Stoken op puur hout, dus nog niet verkoold heeft zo zijn risico's van teersmaak aan je eten/vlees.
Sommigen noemen dat over-smoked en niet iedereen proeft die teer/peroleumsmaak, maar in mijn smaakbeleving en die van anderen zijn over-smoked en teersmaak 2 verschillende dingen, zwaar over-smoken met eiken komt wel dicht in de buurt van de teersmaak.
Als ik tijdens jureren op een KCBS wedstrijd een teersmaak voorgeschoteld krijg weet ik voor 90% zeker dat het van een offset smoker afkomt.
(die eindigen dan namelijk onderaan de ranglijst)

Van dat oversmoken heb je gelijk Ewald
Ik gebruik tijdens de wedstrijden , steakcookoffs natuurlijk de pelletbbq's , die kunnen en grillen en low and slow, eenvoudig te bedienen, en nooit oversmoked, ... hmmm zouden we daarom nooit onderaan in de ranglijst staan?? 

en thuis voor de burgers , zalm,  groenten ribs ...etc eigenlijk gewoon alles gebruik ik ook mijn pelletbbq's. Wat mij betreft kan je hier alles mee, Nee een pizza op 450 graden dat kan met een Green Forest niet, maar daar hebben we dan een Uuni voor. 
 
Oke, andere vraag dan: wanneer moet je zeker een offset bbq kopen? Wat kun je daar nu precies wel mee? Dat is me nog niet helemaal duidelijk.

Daarnaast is de term pelletbbq mij niet bekend, kan iemand dat in een paar woorden uitleggen?
 
En gelijk nog een andere vraag:

Als je nu direct en indirect grillt door met briketten te stoken/warmte te genereren? Dan heb je op dat moment geen rooksmaak, maar kun je direct en indirect verwarmen.

Als je wel rooksmaak wilt stook je met hout en kies je er bewust voor te roken.

De discussie zou dan nog kunnen zijn idd dat er 'te veel' rooksmaak aan komt dat begrijp ik. Ergens anders las ik dat je dat ook kunt reguleren door de vuurkamer deels open te zetten zodat een deel (of alle) rook weg trekt en de warmte wel wordt doorgegeven richting je vlees/vis/groente. Zit daar ook nog waarheid in?
 
Maareh, neutraal stoken met een pellet bbq, als je bijvoorbeeld een taart of een brood wil maken, das niet mogelijk toch? Omdat je altijd een rooksmaak toevoegd van het verbranden van de pellets?
 
Terug
Bovenaan Onderaan