BasBQ
Beef en Steak

Rook turf

Kevin-

Sprokkelaar
Berichten
27
Hallo allemaal,

Gisteren een leuke Qniversity cursus gehad bij firma beefensteak, echter ook iets van die avond waar ik jullie mening over zou willen weten.

Bij het roken van de spareribs in de ProQ smoker werd er door de pitmaster gebruik gemaakt van rookturf ( had er nog nooit van gehoord in een low&slow sessie ), en niet zo?n beetje ook. Kolenrooster werd ingericht met de snakemethode en over de hele snake werden ?bonken? turf gelegd. Ik denk toch een kilootje of 3. Toch een heel verschil met de 2 a 3 chunkies die ik normaal zelf gebruik in mn WSM..

Ik vond de rooksmaak ook echt te veel overheersen, komt dit door de turf of door de hoeveelheid turf? En hebben jullie het wel eens gebruikt?

Alvast bedankt voor de reacties!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
(Al oud draadje zie ik) Turf is best goed te gebruiken voor de rook smaak.  Enkel zou ik er geen 3 kg opleggen, gezien het best langer rookt dat gemiddelde brok hout die je toevoegt. Te veel rooksmaak is mijn inziens niet te haggelen. Breek van een kg  enige brokken en leg 3 of 4 stukjes verspreid tussen je kolen, dit is genoeg.  Turf doet het goed bij zalm en varkensvlees.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 
kalerolf zei:
(Al oud draadje zie ik) Turf is best goed te gebruiken voor de rook smaak.  Enkel zou ik er geen 3 kg opleggen, gezien het best langer rookt dat gemiddelde brok hout die je toevoegt. Te veel rooksmaak is mijn inziens niet te haggelen. Breek van een kg  enige brokken en leg 3 of 4 stukjes verspreid tussen je kolen, dit is genoeg.  Turf doet het goed bij zalm en varkensvlees.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

Toch bedankt voor je reactie !

Was inderdaad niet te haggelen, heb 2 dagen met zo?n smerige bittere roetsmaak op mn gehemelte gelopen.

Maar misschien toch een keer leuk om in mindere mate een keer thuis te proberen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Was het doel van dat deel van het college dan om je te leren hoe het niet moet?  :p
 
Ach smaken verschillen, ik heb er in ieder geval van geleerd dat ik het zo niet lekker vond. Evenals de meeste andere die erbij waren . Cursus was overall wel leuk om een keer meegemaakt te hebben. Maar meer voor de gezelligheid dan om iets te leren, heb meer geleerd hier op het genootschap.
 
Tuurlijk! Turf geeft een hele kruidige zware rooksmaak af, als je van Peaty whisky houdt dan weet je meteen wat ik bedoel. Je kunt het best verfijnd gebruiken in kleinere hoeveelheden en voor korte tijd. Wat ik bij turf ook wel geinig vind is de herkenning. Mijn grootouders hadden turf in een kacheltje in de schuur van mijn opa. Daar maakte hij houtsnij werkjes en rookte hij sigaren. Een paar jaar geleden kreeg ik een stukje turf om iets mee te roken en de geur van die turf... terug naar opa in zijn schuurtje! Maar voor turf geldt meer dan voor ander hout of smaak, geniet met mate!
 
Terug
Bovenaan Onderaan