BasBQ
Beef en Steak

Broodje bakken in de DO

  • Onderwerp starter janvdbrink
  • Startdatum
J

janvdbrink

Gast
Hoi allemaal, ik wil een broodje gaan bakken in de DO, en nu zie ik dat soms keukenpapier wordt gebruikt, soms meel en soms helemaal niets.  Is het storten van een afgebakken broodje uit de DO een uitdaging en moet ik het zekere voor het onzekere nemen en bakpapier gebruiken? Persoonlijk zou ik het liefst het deeg zo in de DO stoppen, zoals ik het nu doe op een pizza steen in een conventionele oven... Ik wil een levain desembrood bakken, dus het deeg is wel vrij vochtig...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 
Ik heb het een keer brood in de DO gebakken. Geen bakpapier gebruikt en ik kreeg het brood er heel makkelijk uit

Wel het recept volgens dit boek http://www.qvist.nl/buiten-kookboek gebruikt
 
Woodpecker zei:
Ik heb het een keer brood in de DO gebakken. Geen bakpapier gebruikt en ik kreeg het brood er heel makkelijk uit

Wel het recept volgens dit boek http://www.qvist.nl/buiten-kookboek gebruikt
Thanks voor de link! Ik ga het proberen :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 
Gelukt! Deeg moest wel even flink in het meel, maar het resultaat mag er wezen!
095d88f48015eac997d463393c6995b0.jpg
b53262bb0406c81b5353f7539ad36a5a.jpg


Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 
Dat is een mooi broodje.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Te mooi om in de Asbak te staan, deze hoort minimaal hier in de Rookkamer thuis.
 
Mooi broodje. :)
Heb je nog verschil gemerkt tussen het bakken in de D.O. of op een plaat of in een vorm?  :-?
 
Die is goed gelukt zeg! Netjes
 
Hans zei:
Mooi broodje. :)
Heb je nog verschil gemerkt tussen het bakken in de D.O. of op een plaat of in een vorm?  :-?
Ik had bij het eerste broodje teveel briketten onder de pan (10 onder, 20 op de deksel). Het broodje van de foto is prima gelukt met 7/22. Structuur, korst etc. is vergelijkbaar met een broodje op de pizzasteen. Voordeel met de DO is dat niet de hele keuken onder het meel zit

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 
Nog eentje dan #hetgaatomhetinnerlijk
cda6b7694f53394f3e20791ac2f0d383.jpg


Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 
janvdbrink zei:
Hans zei:
Mooi broodje. :)
Heb je nog verschil gemerkt tussen het bakken in de D.O. of op een plaat of in een vorm?  :-?
Ik had bij het eerste broodje teveel briketten onder de pan (10 onder, 20 op de deksel). Het broodje van de foto is prima gelukt met 7/22. Structuur, korst etc. is vergelijkbaar met een broodje op de pizzasteen. Voordeel met de DO is dat niet de hele keuken onder het meel zit

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


Ziet er ook prima uit en leuk om het een keer op deze manier te doen ;)
 
Ziet er lekker uit  :)
 
Jowi zei:
Ziet er top uit! Wat is je recept?
No problem:

LEVAIN BROOD

INGREDI?NTEN

Moederdeeg (avond)
zuurdesemstarter*
100g lauw water
50g tarwebloem
35g roggemeel
15g speltmeel

Brooddeeg (ochtend)
Moederdeeg
225g lauw water
375g tarwebloem
koolzaadolie
10g fijn zeezout

* starter op basis van 100% hydratatie, die ik elke voer met 40g tarwebloem, 10g roggemeel en 50g lauw water

STAPPEN
1. Meng moederdeeg met spatel in een plastic kom en sluit af met deksel. Zet een nachtje weg op kamertemperatuur
2. Kneed het brooddeeg de volgende ochtend zonder het zout 5 minuten op lage stand en 3 minuutjes op iets hogere stand.
3. Voeg zout toe en kneed voor 2 minuten
4. Vet een plastic kom in met koolzaadolie en stort het (vrij natte) deeg in de kom
5. Vouw het deeg gedurende 4-5uur elk half uur, zodat het elastisch wordt
6. Verwarm de Dutch Oven met 22 briketten op de deksel en ongeveer 7 briketten onder de pan
7. Bak het brood in 50-60 minuten gaar. Als je niet vertrouwd kun je de kerntemperatuur controleren.  Deze moet ongeveer 95?C zijn

Recept is ook te vinden op instagram, #rookcoupe



Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 
Dit is Brood Porno! Fantastische foto!
 
Prachtig broodje hoor! Dus ik moet toch een DO of een pizzasteen gaan aanschaffen :D
 
b.asv zei:
Prachtig broodje hoor! Dus ik moet toch een DO of een pizzasteen gaan aanschaffen :D

Ik denk beide, is nooit weg. :D
 
Hans zei:
b.asv zei:
Prachtig broodje hoor! Dus ik moet toch een DO of een pizzasteen gaan aanschaffen :D

Ik denk beide, is nooit weg. :D

Het ergste is.. denk nog dat je gelijk hebt ook... :D
 
Ik zit te kijken voor de qvist Wolf 9qt maar die is al een tijdje niet leverbaar.
Iemand een idee voor een goede gelijkwaardige vervanger?
Ik wil de DO nl ook in de Weber MT GBS gebruiken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan