Kleine update:
Nadat ik een klacht had gestuurd naar Barbecueshop.nl mbt het niet op temperatuur krijgen van mijn Boretti Barilo, hadden zij mijn klacht geforward naar de klantendienst van Boretti.
Die hebben een technieker laten langskomen om te komen kijken naar het toestel. De technieker is ondertussen twee keer langsgeweest.
De eerste keer werd inderdaad vastgesteld dat ik het toestel juist in elkaar had gezet, en had men mij eigenlijk de raad gegeven om briquetten te gebruiken ipv houtskool, en om enkel de onderste twee luchtkleppen aan weerskanten open te zetten.
Na dit bezoek heb ik dit inderdaad geprobeerd, maar het probleem bleef hetzelfde: Briquetten aangemaakt op het rechtse en middelste deel van de BBQ, om op het 'koude' linkse deel een gehaktbroodje te garen. Toen de houtskolen roodgloeiend waren klep dicht gedaan en na twee minuten gloeiden deze niet meer. Het gehaktbroodje kreeg ik ook niet gaar op deze manier gezien de temperatuur te snel zakt en eigenlijk niet hoog genoeg was om te beginnen. Deze dan maar in de oven in de keuken gestopt. Wat ik ook geprobeerd heb is om in het koude vak een theelicht kaarsje aan te steken. Dit bleef branden met de klep open, maar wanneer ik de klep sloot met alle lucht gaten open was dit kaarsje na enkele seconden uit. Wat voor mij wijst op zuurstof tekort in de kuip.
Terug mail gestuurd met mijn ervaringen naar de klanten dienst en vandaag is de technieker voor de tweede keer langsgeweest.
Samen hebben we geprobeerd om de BBQ aan te maken en om die op temperatuur te krijgen. Terug middelste en rechtse vak met kolen gevuld. Probleem bleef hetzelfde: de kolen gloeien met de klep open maar doven na aantal minuten wanneer je de klep sluit. De temperatuurs meter op het toestel gaf maximum 175graden aan. Een temperatuurssonde die de technieker mee had toonde 220graden aan boven het rechts kolen vak, maar dit zakte gestaag naarmate de minuten verstreken (dit met de klep dicht en alle luchtgaten open).
Technieker kon dus besluiten dat het regelen van de temperatuur met dit toestel niet mogelijk was. Heeft een filmpje opgenomen van zijn metingen, ook wat foto's genomen van de luchtgaten. Denkpiste is nu dat de assenbak eigenlijk boven de onderste luchtgaten uitkomt, wat uiteraard de luchtcirculatie niet bevordert. Zou nu ook voorstellen om de BBQ om te ruilen (aangepast model?). Ben benieuwd op het officieel antwoord dat ik zal krijgen...
Overigens wel tevreden van de klanten service die Boretti mij biedt, hulpvaardige en vriendelijke technieker. Nu nog het toestel goed werkend krijgen...