BasBQ
Beef en Steak

Cajun heat BBQ spare Ribs

 

Rosch

Vuurmaker
Berichten
53
image.jpg


Deze week een lekkere Spare Rib marinade/rub/glaze combinatie gemaakt volgend PitBoys methode.
En dit met de chacoal/smoker tray op mijn napoleon, dus met briketten en niet op gas ;-)
Cajun heat BBQ spare Ribs:

Marinade:
- 250 ML sinaasappelsap
- 80 ML Lemon sap
- 125 ML water
- 2 EL zout
- 50 ML Chili saus
- 1 uitgeperste limoen
- dagje laten marineren

Rub:
- 2 EL zout
- 2 EL knoflook poeder
- 1 EL uien poeder
- 2 EL paprika poeder
- 1 EL tijm
- 1 EL oregano
- 1 EL cayenne peper
- 1 EL zwarte peper

( ik heb Blues Hog met oregano en tijm gemixt)



Glaze:
250 ML brandy
7 EL rietsuiker
2 theelepels zout
2 theelepels paprika poeder
2 theelepels tabasco
4 eetlepels roomboter
Roerend warm maken

gezien de kleine baby ribs hier in NL 3x45minuten  in ca.130graden C op de BBQ bereiden.
Elke 45 minuten  inspayen met sinaasappelsap/water
laatse half uur de glaze er diverse malen overheen strijken tot een dikker glanzend knapperig laagje
Resultaat mag er wezen, lekker qua smaak, sappig, en met een knapperig laagje...

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg
 
Ik heb nog niet ontbeten, dus ik blief wel een portie!
 
Mmm, heerlijk.

Ik verplaats hem naar de recepten :D.
 
Lord have mercy....that's the way you want it!

 
Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ik dit wel lust!! ::)
 
Ik ook wel!
 
Ga ze vandaag met appelsap marinerem, kijken wat dat wordt ;-)
 
ik wil me ook wel opofferen om te proeven hoor  :)
 
en weer komen er een paar smakelijke ribbels voorbij  ;D
 
ik heb ze afgelopen vrijdag ook gemaakt en ben er zeer happy mee. Je proeft de meerdere smaken, zoet, rook en pittig met ??n woord Lekker!

Ik heb ze alleen met kersenhout gerookt ipv hickory.
 
Heb ze vorige keer gemaakt met een wisky appelsap marinade, waarbij je de Ribs tussendoor ook nog een uurtje in de marinade op de BBQ laat "koken" daarna weer glazen en ook die super heerlijk.

Deze zondag maak ik ze weer, maar dan RUB ik ze vantevoren ook nog eens met lekkere kruiden in ;-)
Spannend.....
 
Hoe bedoel je dat "koken"???
 
Terug
Bovenaan Onderaan