BasBQ
Beef en Steak

Beef Wellington

 
 

niels.mansveld

Sprokkelaar
Berichten
37
Ik heb mij gisteren gewaagd aan een beef wellington. (Recept van Smokey goodness)

Eerst de runderhaas even kort grillen
eb6c642af499fa02db2970a54e0f663e.jpg


Bladerdeeg met seranoham
4aa4f1dd45e080a5192d073965e511d2.jpg


Spinazie met knoflook
b214fec37827f79db8152ec10d9bf411.jpg


Dichtgevouwen en ingesmeerd met eigeel. Bladerdeeg was wat te krap. Dus was even gedoe
a91df0fc73ce77098576e10b169abc90.jpg



Ik denk dat ik het vlees na grillen onvoldoende af heb laten koelen. Was heel snel op 55graden kerntemperatuur. Bladerdeeg had echt nog even nodig. Helaas wat minder ros? dan ik wilde. Maar de smaak was nog steeds goed.
bef6f651b9029562f108306242e96dd4.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er erg lekker uit, lusten we. ;)
 
Ziet er lekker uit, goed bezig.

Tijdens de workshop die ik bij SG gedaan heb stond deze ook op het menu, maar ik kan me niet herinneren dat we de ossenhaas eerst gegrild hebben, die ging zo het bladerdeeg in. Misschien dat hij daardoor een beetje te doorgeslagen is??

 
Ik heb de workshop ook gedaan en datzelfde recept gevolgd(op de eendenlever na)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bereidingswijze is goed, jouw opmerking dat hij niet goed gekoeld was klinkt logisch.
Gordon Ramsey koelt de kort gegrilde ossenhaas ook sterk terug (1 nacht in de koelkast)
Hij gebruikt overigens paddestoelen ipv spinazie, ook erg lekker.
Gewoon nog een keer maken en ons met de foto's weer verwennen. ;)
En kijk uit met het vocht, alles moet zeer goed uitgelekt zijn, (te veel) vocht is funest voor bladerdeeg
 
Was je bladerdeeg aan de onderkant ook toevallig erg week? Ik had t idee dat mn spinazie te vochtig was en dus was de hele bups vochtig.

Ook het sausje die bij SG erbij hoorde wilde niet echt binden, bleef waterdun :-(

Ga het deze week nog eens proberen

aa2374480a0ecc5e61b3e0b65057516f.jpg
18f82b152164d30e85b75e800394ee93.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi project. Iets wat nog hoog op m?n lijstje staat. En wat misschien de komende feestdagen eens op tafel kan komen.
Het ziet er iig zeer smaakvol uit. Had gerust een vorkje mee willen prikken
 
Ziet er zeer smakelijk uit ondanks dat je het vlees iets minder rare voor ogen had. Goede tips gelezen welke ik zeker kan gebruiken gezien dit de kerstmis uitdaging wordt  :)
 
Dat is toch wel een mooi project geworden jammer dat het te ver was maar het ziet er toch wel lekker uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan