BasBQ
Beef en Steak

Oosterse gegrilde eendenborst

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
868
Uit het 1e Smokey Goodness boek. Heerlijk gerecht, al meerdere keren gemaakt maar vanavond viel alles op zijn plek. Wat een genieten met een grote G.
Begonnen met de borstjes op te kuizen, vetresten en wat lelijke stukken wegsnijden. Prachtige stukken van 4 ons per stuk. Kruislings insnijden op het vet en dan in marinade van allerlei lekkers (rijstwijn, mirin, 5 spices). Lekker soppen in koeling voor 4 uurtjes.
Salade gemaakt van sla, koriander, basilicum, retich, komkommer, tauge, radijs, pindas. Erbij een lekkere hoisin saus (sojabonen basis).
Ik heb de borstjes even vol aangezet, wenkbrauwen bijgewerkt. Zo dan, had al eens gelezen dat je deksel in 2 etappes moet open doen, begrijp nu ook waarom.
Anyway even mooi garen, platesetter erin en indirect doorgaren tot 53 graden.
Dit is ten opzichte van eerdere keren het verschil, nu perfecte garing. Vorige keren alleen direct gedaan.
Nu de holy grale voor dit gerecht gevonden
Enige wijn die hierbij past, althans voor mij dan, een lekkere pinot noir.
Was werkelijk een top gerecht, had ik dat al gezegd?
Fotos:
c951ea9f90954a7c543fdec2c213e581.jpg
8fb62b28348e53b6edff450596268e17.jpg
9c49f24529ee26adb5837bde78aee4ba.jpg
fa3cbefb1bf6a9e5a9d699dcef3b0b7d.jpg
defa130cf11831ae245722a774f9eae9.jpg
582cab6a66ef4112e218edd4db26605d.jpg
b50a20be4dff4fdd8c0a820c6bca34d2.jpg
90ca648db7056e7f8fb90310cde3a5be.jpg
db16446486f95f944b25a80e01040fb1.jpg
fc5c480f2f4b58effa641cb827b333e3.jpg
d386fc74ff450d7c19dd3de9c1aa1bc9.jpg
6721bc48bfe2663e6a5b1145a4c1f4d0.jpg
189871a7dd24434e35b1786d03008d0f.jpg
5f97c8c407e9e800ada3cceca4ace4a4.jpg
f40fce6ec5424f37c4c7e06fa23a910b.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Uit het 1e Smokey Goodness boen. Heerlijk gerecht, al meerdere keren gemaakt maar vanavond viel alles op zijn plek. Wat een genieten met een grote G.
Begonnen met de borstjes op te kuizen, vetresten en wat lelijke stukken wegsnijden. Prachtige stukken van 4 ons per stuk. Kruislings insnijden op het vet en dan in marinade van allerlei lekkers (rijstwijn, mirin, 5 spices). Lekker soppen in koeling voor 4 uurtjes.
Salade gemaakt van sla, koriander, basilicum, retich, komkommer, tauge, radijs, pindas. Erbij een lekkere hoisin saus (sojabonen basis).
Ik heb de borstjes even vol aangezet, wenkbrauwen bijgewerkt. Zo dan, had al eens gelezen dat je deksel in 2 etappes moet open doen, begrijp nu ook waarom.
Anyway even mooi garen, platesetter erin en indirect doorgaren tot 53 graden.
Dit is ten opzichte van eerdere keren het verschil, nu perfecte garing. Vorige keren alleen direct gedaan.
Nu de holy grale voor dit gerecht gevonden
Enige wijn die hierbij past, althans voor mij dan, een lekkere pinot noir.
Was werkelijk een top gerecht, had ik dat al gezegd?
Fotos:
c951ea9f90954a7c543fdec2c213e581.jpg
8fb62b28348e53b6edff450596268e17.jpg
9c49f24529ee26adb5837bde78aee4ba.jpg
fa3cbefb1bf6a9e5a9d699dcef3b0b7d.jpg
defa130cf11831ae245722a774f9eae9.jpg
582cab6a66ef4112e218edd4db26605d.jpg
b50a20be4dff4fdd8c0a820c6bca34d2.jpg
90ca648db7056e7f8fb90310cde3a5be.jpg
db16446486f95f944b25a80e01040fb1.jpg
fc5c480f2f4b58effa641cb827b333e3.jpg
d386fc74ff450d7c19dd3de9c1aa1bc9.jpg
6721bc48bfe2663e6a5b1145a4c1f4d0.jpg
189871a7dd24434e35b1786d03008d0f.jpg
5f97c8c407e9e800ada3cceca4ace4a4.jpg
f40fce6ec5424f37c4c7e06fa23a910b.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit!! Eend, Aziatische stijl en Pinot noir is een gouden combinatie. Ook lekker om de Pinot noir lichtjes te koelen.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
wijmaar zei:
Ook lekker om de Pinot noir lichtjes te koelen.
:D Inderdaad heerlijke wijn iets koeler. Had ook een koele rode sancerre liggen maar toch voor de klassieker gegaan
 
Ziet er uit om te smullen, lekker hoor :)
 
Wauw. Dat ziet er heerlijk uit. Dat lust ik wel.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

 
Geweldig gerecht, ga ik zeker ook maken.
Wat een kleur op je bord.
Heb je de vorige keren ook magrets gebruikt? Want dat kan het verschil maken tov vleeseenden.
 
Mooi opgemaakt smakelijk boordje. :)
 
Dat ziet er mooi uit en ook lekker
Bordje echt mooi opgemaakt top
 
Heerlijk heerlijk. Eendenborst Is zooooo lekker.
Hier ook een favoriet. Wij hebben het het liefst met zout en peper.
Lekker hoor  :D
 
Mooi gerecht. Ziet er super uit. En heerlijke wijn er bij. En idd, Iets koel is deze ook top. Maar het alternatief wat je had mag ik ook graag drinken
 
Fantastisch. Dat ziet er erg smakelijk, wat een feestje!
 
Wow...wat een mooi bordje zeg! Ziet er heerlijk uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Barbeknoei zei:
Geweldig gerecht, ga ik zeker ook maken.
Wat een kleur op je bord.
Heb je de vorige keren ook magrets gebruikt? Want dat kan het verschil maken tov vleeseenden.
Weet dat nu niet meer zeker, zou inderdaad best kunnen dat het geen magrets waren. Maar voortaan wel dat is voor zeker!
 
Wow, dat is schitterend Frank!
 
Terug
Bovenaan Onderaan