BasBQ
Beef en Steak

Soort vlees gevraagd!

 

Spekkie

Pitmaster
Berichten
593
Hallo allemaal,

Weet niet of het hier op de juiste plek staat, maar ik wil er graag achter komen welk stukje vlees ik nog in de vriezer heb liggen, en hoe deze het beste klaar te maken.

Ik heb het gekregen van een klant die regelmatig gaat jagen in Duitsland, dus het is iig wild.

Eerder heb ik een stukje WS gekregen, dat was wild schwein. Maar ik ben even kwijt wat dit ook alweer was. Denk te lang in de vriezer laten liggen ;)

Mocht ik er nu niet achter gaan komen, wat is dan de beste manier van bereiden? Low and slow lijkt me het veiligst? Of zou dit ook nog hopeloos kunnen mislukken?

Ben benieuwd of we der achter gaan komen:)
f7198319b0e5e8c8ada747ef91d63fde.jpg
0c320c43071a02905a3688c093b7c175.jpg


Verstuurd vanaf mijn Swift 2 X met Tapatalk


Update: na veel googlen lijkt het me aannemelijk dat RW voor rehwild of rotwild staat. Het verschil is me nog niet helemaal duidelijk, Duits is niet mijn sterkste kant.. Iemand een idee wat de rest betekent?
 
Ik zou moeten gokken.
RW = Reh Wild (Ree wild) ??
daarachter Kalb = Kalf ??
en daaronder braten = braadstuk ??

Dus: Braadstuk Reekalf ??
 
"Keulen" wat daar staat betekend een stuk van de achterbout. Dat zou dus zowel low and slow als ook hot and fast kunnen.
 
Lijkt inderdaad het bovendeel van de achterpoot te zijn. Zijn wel wat BBQ recepten voor te vinden, zie bijv: https://youtu.be/_9-qPqFipM0

In de omschrijving van de video staat ook een kort recept.

Hier nog een andere variant: https://www.grillkameraden.de/rehkeule-grillen-rezept-fuer-leckeres-aus-dem-wald/
 
Bedankt voor de tips. Ben er vanuit gegaan dat het de achterbout is, langzaam laten garen op 100graden. Heerlijk stukje mals vlees! Thanks allemaal!

Verstuurd vanaf mijn Swift 2 X met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan