BasBQ
Beef en Steak

Picanha chimmichurri

eevgeelie

Tondelzoeker
Berichten
11
1ad5f30be9b29781c70b5bb903ca455e.jpg


Deze 1,3 picanha gemaakt. (Makro, grainfed australia)

Indirect 2 uur op de smoker, gemiddeld 130 graden.
Tot kerntempratuur 48 graden.
Daarna direct boven hete kolen 1,5min afgrillen.
Na het afgrillen 20 min onder folie laten rusten, dan komt hij mooi tot een kerntempratuur van 53-55 Celsius.

Daarna overgoten met chimmichurri saus (bbqhelden recept)

Lekker rood vlees, chimmichurri past er perfect bij.

Gr.
Kevin




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er erg mooi uit, even verplaatst naar High & Fast.
Ondanks de L&S voorbereiding is de End Sear High & Fast
 
Ewald zei:
Ziet er erg mooi uit, even verplaatst naar High & Fast.
Ondanks de L&S voorbereiding is de End Sear High & Fast

Raar.. zonder de high en fast end sear had je wel deze picanha kunnen eten. zonder het low and slow stuk niet..

On topic;
Mooie foto, leuk om zo op de plank te serveren!
Ziet er heerlijk uit, zal ook zo gesmaakt hebben!
 
Erg mooi gedaan  zo lust ik hem ook wel.
Een reverse sear is niet echt low en slow, maar op zich niks mis mee  natuurlijk.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
@ Topic Starter: wij zouden het overigens op prijs stellen als je jezelf even voorstelt in het voorstel topic.
 
Lekker gemaakt hoor! Ik hou ervan!
 
Picanha moet ik ook eens gaan maken op het ei. Heb het recent gegeten bij Mn maat. Echt heel lekker. Met een dosis rook van eikenhout. Krijg er gewoon honger van.
 
Bram zei:
Picanha moet ik ook eens gaan maken op het ei. Heb het recent gegeten bij Mn maat. Echt heel lekker. Met een dosis rook van eikenhout. Krijg er gewoon honger van.
Is ook lekker, ik had de hickory wood chips gebruikt om te roken.
Een aanrader met rundvlees vind ik!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit, snel weer eens maken. ;)
 
citaat verwijderd door moderator. Citeren van foto?s maakt het draadje onleesbaar

Ziet er heel goed uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
picanha+chimmichurri = goud
 
Hmm. Lekker hoor. Moet ik binnenkort ook eens weer maken.
 
Lekker en dat recept ga ik ook eens doen..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
eggheadbos zei:
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
Eerst vetkap ingesneden , en gepekeld met zout. Daarna afgeklopt.
Verder niks alleen de chimmichurri saus erna.
Ik vind dat er geen rub of marinade op picanha hoort, het vlees is al lekker van zichzelf!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ja klopt is een lekker en mooi stuk vlees bedank voor het bericht

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
eggheadbos zei:
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Een mooi stuk Picanha heeft aan wat zout en peper genoeg, sommige brengen de peper er pas op als het vlees klaar is om een bittere smaak te voorkomen. (ergens gelezen, weet niet of dat ook echt zo is)
 
Hans zei:
eggheadbos zei:
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Een mooi stuk Picanha heeft aan wat zout en peper genoeg, sommige brengen de peper er pas op als het vlees klaar is om een bittere smaak te voorkomen. (ergens gelezen, weet niet of dat ook echt zo is)

tijdens het affakkelen kunnen kruiden e.d. verbranden. Vandaar peper naderhand toevoegen.
Wij doen dat ook met zout, zodat ieder zijn eigen "zoutgehalte" kan bepalen.
 
Waarom altijd het woord "affakkelen" gebruiken?

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan