BasBQ
Beef en Steak

Tomapork caveman style, het hele verhaal.

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Vrijdag een verslag van het hele verhaal ;)

Tomapork caveman style

7cXg4T3PuxdHF5YWdzG7At2FBeOW99efhyRDY78QwDX5_3nPKXC5IOS6G6llVVqdJh2wsGSSzRUQkeWOTe5j4KDr3QTZP_ZWkegqeoWikRVYKjkjGnEgEXGaJ3wvlREiQ2lAquEupQ=w640-h360-no


En zoals belooft het hele tomapork verhaal ;)
Omdat ik dit op de caveman style wilde maken moest er eerst wat houtskool worden opgestookt.

v-DNDgRpIQIBUVVT-iJtNRHQoOu7bHF9xgpJ7qaWaIlWIJ3Ln6QwPelVKbRfjoMsJmQiKUWWCfFzReSXKWHuxjrNBqzZrasNRsV6ep2xBbLLbxC3Yb8b9zgb5_atV52ay6nw2mZnmA=w640-h360-no


De tomapork's, zo'n 6-7 cm dik met 2 rib benen en een lekkere rand vet, konden op de houtskool zodra
de kooltjes lekker gloeiden.

9gjJ1ruAdVZA-x1wSfs5GuOrZ9aKIRRk0vdk-z2u1-HBRGKdVLnE9bTWig1CaZMqrMyWDBrdv1vo4YL4XqjvBEFJxnLAtOwk3UGIABEyTyaTtsF8BxH4RMs8M29W0v6ACvR5YpnE9w=w640-h360-no


Met z'n drietjes lagen ze er lekker warmpjes bij en dat spekrandje zorgt wel voor de nodige rook :)

x1jihYC_lxNtgXtVgu3WltWi999MaB4CyWPU3ij23AfN2jsy590DCDHXaTivX8AzuwOOPpXwMxIuhvSpR4s_Nwy6RnCaNlXUlg1WAIZ9X7z-IbblELqT5dWXnnWmJ7NevDLwDKAdfA=w640-h360-no


Na 4 minuten was het tijd om ze om te draaien.

fCeQSnJ7JbP_iP4dg9_ZqtQDIRRJkyN_MNQYcFFXEdTzATwUyuO4ZDWrtMbmWIXucF8gZQ7G-eFirUEDXE6vej6guK-5b3uDAb82NM7ovimdqCNp_7AS_QfMRYwYyRauP_5Dj_vFZg=w640-h360-no


Nog eens 4 minuten later mochten ze van de houtskool af en ik moet zeggen ik vond ze er al lekker uitzien.

YyYi5pJ7n5Kp_tpmWDM7s2lPLG73X1BqMeJja1-LSMofBjORQz4wM5YAXe9O3c6cPKIlARRXoshUbbkVirTV04NzKCnbG3JRdRdeZ6S5axD919D_u9_bUQHUgHu1bJhXWhKg-u_pGA=w640-h360-no


Omdat deze steaks best dik waren besloot ik ze indirect naar een kern van 55?C te garen, met wat rub aan beide zijden.

t04pzPrm7d8cXyZrUV_QehQ8LloJSRLUGPvSG264Pp4lyEiAekYe62rMAzGtK-ZYQyP7tUuqRTTxMsVYBgE5oCFp1CYFVcusRQrZ9OGChZy54gWYztmlicDJiWo9cl763lXcYpQFnQ=w640-h360-no


Zodra die kern was bereikt mocht het rooster er weer vanaf en mochten ze nog een minuutje op de houtskool.

LZKFAcePKxFTAKb8fZDX9pkXrTT6Cu8pCHgtFDE3Wflyrn0tWy3I3jl26hj36aolHfFpEl6QT0O5Z8G5Gz_4-warHMCVQJtnmyxGOQ8PDZ_bFlJ-dSWAfyCEXMcrfgpUCSudzZZlyg=w640-h360-no


Nog even rusten op de plank.

JM3gEzt9kMEj5Lg3T3_UJlBwMfmJ4bWOFxP_MNJNdxZBMrL_zdD7EvsPFgFESvrsUKeoH6veLgOf77NI7Fers-Zil89TGZoODH11R3QWh9d3ONscS9GutjIUPoO6bCrR0TXIreHsaw=w640-h360-no


En dan is het tijd om de tomapork's  aan te snijden.

5zS5Sna7JzF0WDI_j7WAucIgdXoTJh4OueYfRIoSjRSK-frwgN1YjIa06YjP1jOH1y9I2K_3pwcNKf1jAA1rr2_QjFGXCts7eb_efdCAtXaRDt5KZ9Xq9mHZqXo9EGgFbpIHYWMAGg=w640-h360-no


Dit smaakte bijzonder goed, mals en sappig ;) tomapork's caveman style B-)

U7-xgHOG42pk67xua7HIdT4eTJW2ewZWB1ve4HVETFU0PfZqCcuf4QQdTZ391UfObxNbh-1C7Bw9spC_DoC1keAy7BYWxTX1N-pPzem5smMZUfAKh0qA-T3j9l1llFKeHuCaytNDGA=w640-h360-no


bedankt voor het lezen ;)
 
Staat het filmpje ook op YouTube?
Kan niet wachten.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Zier er weer prima uit Ben.
En een leuke video op YouTube.
 
Briljant Ben, top inzending waar je de toon mee zet!
 
Mooi gedaan.
 
Lekker stukkie vlees hoor.
Leuk gedaan
 
ziet er top uit zeg.
Dat staat ook nog in mijn todo lijstje.
Heb je geen last van de as op je vlees?
En wat is het voordeel om hem 2 keer op de kolen te leggen?

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
outwell zei:
ziet er top uit zeg.
Dat staat ook nog in mijn todo lijstje.
Heb je geen last van de as op je vlees?
En wat is het voordeel om hem 2 keer op de kolen te leggen?

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

dank je, ik had niet echt last van as op het vlees en anders kan je het er ook afvegen.
weet eigenlijk niet of het een voordeel is, 2 keer op de kolen, vond het gewoon leuk.
als je een rundersteak of iets dergelijks gebruikt kan je hem alleen op de kolen bereiden (omdat dat een kortere bereidingstijd heeft) maar omdat mijn varkens chops vrij dik waren koos ik voor even indirect naar 55?C en dan nog eventjes direct op de houtskool
 
Leuk gedaan en ziet er heerlijk uit maar eet je alleen vlees of ook nog iets erbij ? Ik mis eigenlijk de bijgerechten :-? zou leuk zijn als je erbij vertelt waar je dit mee kan combineren zoals groenten/salade of aardappelen/pasta/brood/rijst ;)
 
Jet zei:
Leuk gedaan en ziet er heerlijk uit maar eet je alleen vlees of ook nog iets erbij ? Ik mis eigenlijk de bijgerechten :-? zou leuk zijn als je erbij vertelt waar je dit mee kan combineren zoals groenten/salade of aardappelen/pasta/brood/rijst ;)

dank je :) wij hadden dit gegeten met gebakken aardappel schijfjes en wat verse groente, in ieder geval leuk dat je reageert en zegt 'zou leuk zijn als je erbij vertelt.......'  dank je voor de tip ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan