BasBQ
Beef en Steak

Eendenborstfilet met couscoussalade

Volgens mij moet dat wel lekker wezen  :)
 
Lekker h?, eendenborst.
 
Ziet er allemaal heerlijk kleurvol uit :), alleen vind ik de eend wat te ver door maar dat is voor ieder persoonlijk ;)
 
Q-Guru zei:
Jet zei:
Ziet er allemaal heerlijk kleurvol uit :), alleen vind ik de eend wat te ver door maar dat is voor ieder persoonlijk ;)
Ja klopt. Had hem nu gefakkeld op 55graden, doe het volgende keer iets vroeger.

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI VNS-L31 met Tapatalk

Eend luistert vrij nauw, als het vlees te ver door is vinden wij het al snel naar lever smaken, vandaar dat wij altijd safe gaan zitten, 52 graden kern vinden wij perfect.
Bij een end sear verlies je de controle over de kerntemperatuur want als je gaat grillen kun je geen probe in het vlees houden.
vandaar dat wij bij dit soort stukjes delicaat vlees altijd voor een initial sear gaan, eerst affakkelen, probe in het vlees doen en daarna doorgaren tot de gewenste kerntemperatuur
 
Terug
Bovenaan Onderaan