BasBQ
Beef en Steak

Losie agoe metie

 

robdegekste

Kooltjesharker
Berichten
216
Ik heb een marinade gemaakt van de volgende ingredi?nten.

2kg procureur
250 ml zoete ketjap
2 eetlepels grof gemalen peperkorrels
2 eetlepels grof gemalen zeezout
1 theelepels gember poeder
4 theelepels chinese 5 kruiden
8 tenen knoflook ( fijn gehakt )
2 rode peper ( fijn gehakt)

Morgen op de BBQ en dan in de avond lekker eten met bami. Wordt vervolgd!

2ivo4cm.jpg

4fzxxt.jpg
 
Ben benieuwd :)
 
Goed begin i.i.g. ;)
 
Marinade is al veel belovend. Ben benieuwd naar het vervolg...

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Lekkere marinade.
Ga ik zeker zelf een maken.
Mij lijkt -sambal boontjes- met witte rijst een prima bijgerecht.
 
Lekker. Zou zelf ook bami kiezen.
 
Dat lust ik zeker.
 
Marcel zei:
Lekkere marinade.
Ga ik zeker zelf een maken.
Mij lijkt -sambal boontjes- met witte rijst een prima bijgerecht.

Goede suggestie, dat gaat hem worden. De koelkast ruikt geweldig. Dit keer extra veel 5 kruiden en Spaanse 🌶.
 
De marinade zier er goed uit.
Nasi, bami, of de pittige boontjes met reist. Ik zou het allemaal lusten. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
 
Dat is een leuke variant. Erg nieuwsgierig naar het resultaat en dan kan dit binnenkort zomaar eens bij mij op de bbq liggen :D
 
Is er al meer resultaat??? Kan niet wachten hoe het er op de bbq uitziet. En uiteraard het eindresultaat!

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
We zijn los, vlees ligt er sinds  14 uur op. Zo zag het eruit na ruim 30 uur in de marinade:

3531hsz.jpg


En zo na twee uurtjes verder. Temperatuur gaat redelijk hard, het is nu 61 graden. Merk nu al dat het stuk langzamer gaat.
2cct4lx.jpg


Pas 1 keer gemopt, twijfel beetje omdat ik nog een echte lekkere korst zie dus stop even met moppen. De kleur van de ketjap maakt het vlees natuurlijk bruin van kleur.
Ben gewend met bbq kruiden te werken icm procureur. Geur is trouwens perfect, kan niet wachten.

Bami met verse boontjes gaat het worden, moet lukken :)

Edit: maak mij toch beetje zorgen om de korst. Net even gekeken, in het midden voelde ik nog steeds een dikke natte rub, van enkele centimeters. Die er maar deels afgehaald. Nog 5 graden tot een harde korst, slik.... De kleine procureur, die is voor nu, voelde gelukkig iets beter aan:)
 

Tadaaa! Was gelukkig toch erg lekker, beetje vettig, wat ik zelf iets minder vind maar verder top.
Erg lekker met de bami en de boontjes.

Vanmorgen het grote stuk op mijn werk getrakteerd, iedereen was zeer lovend :)
 
Ziet er lekker uit. En zo op de foto is de korst toch ook wel gelukt.
Ik had graag eea geproefd.
 
Ziet er lekker uit had graag geproefd

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan