BasBQ
Beef en Steak

Paar vragen over het Lidl eitje

keesduif

Tondelzoeker
Berichten
7
Even een vraag aan de bezitters van het Lidl eitje:
1. Hoe krijgen jullie dat ding goed op temperatuur? Ik gebruik Marabu Cuba Premium houtskool van The Bastard en daarvan zoek ik de kleinere stukken uit anders past het niet. Maar ik krijg hem niet boven de 200 + graden (volgens de ingebouwde temp meter dan).
2. Hoe betrouwbaar is die ingebouwde meter? Ik vergelijk met een externe meter met 2 probes. Tot 200 graden gaan die temp meters gelijk op maar daarna blijft de ingebouwde steken terwijl de externe wel doorloopt. Als de externe meter 270 graden aangeeft, staat de ingebouwde nog steeds op 200.  Die externe heb ik getest bij kokend water en dan geeft hij exact 100 graden aan.
3. Als ik bij 200/270 onder het rooster zo'n keramisch schaaltje van de Hornbach met zand er in hang, zakt de temperatuur boven het rooster eerst naar een graad of 120 maar na een kwartiertje begint die weer op te lopen naar 170 graden. Wat doe ik verkeerd?
4. Ik wil low en slow kunnen garen maar ik wil daarna op hoge temperatuur kunnen afgrillen. Wat is nou de beste werkwijze?
 
keesduif zei:
Even een vraag aan de bezitters van het Lidl eitje:
1. Hoe krijgen jullie dat ding goed op temperatuur? Ik gebruik Marabu Cuba Premium houtskool van The Bastard en daarvan zoek ik de kleinere stukken uit anders past het niet. Maar ik krijg hem niet boven de 200 + graden (volgens de ingebouwde temp meter dan).
2. Hoe betrouwbaar is die ingebouwde meter? Ik vergelijk met een externe meter met 2 probes. Tot 200 graden gaan die temp meters gelijk op maar daarna blijft de ingebouwde steken terwijl de externe wel doorloopt. Als de externe meter 270 graden aangeeft, staat de ingebouwde nog steeds op 200.  Die externe heb ik getest bij kokend water en dan geeft hij exact 100 graden aan.
3. Als ik bij 200/270 onder het rooster zo'n keramisch schaaltje van de Hornbach met zand er in hang, zakt de temperatuur boven het rooster eerst naar een graad of 120 maar na een kwartiertje begint die weer op te lopen naar 170 graden. Wat doe ik verkeerd?
4. Ik wil low en slow kunnen garen maar ik wil daarna op hoge temperatuur kunnen afgrillen. Wat is nou de beste werkwijze?

1. Tot op heden prima gelukt met willekeurige houtskool. Heb verschillende stukken erin gedaan, op twee plekken aangestoken met aanmaakblokje en gaan. Temperatuur was hoog genoeg om te grillen.
2. Goede vraag. Heb ik nog niet getest. Wanneer ik mijn 4 probes temp binnen heb, zal ik ook eens een test doen.
3. Ik gebruik een metalen heat deflector en temperatuur gaat inderdaad iets naar beneden bij plaatsen. Maar daarna toch ook wel weer omhoog.
4. Ja, dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik zou zeggen heat deflector eraf halen na het low&slow en dan de schuif open. Ondertussen vlees bewaren in aluminiumfolie totdat Q goed fikt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan