BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Golden Bacon.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
autostoel013.jpg

Bacon is op,oh jee ??? :'(

Dan maar nieuwe maken. :)
Ingredienten:

50gram zout.
12gram pinksalt.
62 gram Colorozo
50gram donkere basterdzuiker.
60milliliter goldensyrup.
2,5kg buikspek.

baconmaple004.jpg


baconmaple005.jpg


Buik lekker in smeren.

baconmaple006.jpg


En in een ziplock zak.
baconmaple007.jpg


Mag ie 7 dagen rusten.


Vandaag de buikspek gespoeld na 7dagen.
bacongolden001.jpg
bacongolden002.jpg


En ligt nu te drogen.
bacongolden003.jpg


Morgen gaat ie op de wsm.

De WSM aangeslingerd,dome 100c en 3 brokken appelhout erbij gelegen.
autostoel006.jpg


Na 3uur had de bacon een eind kerntepratuur van 65c.
autostoel007.jpg

Wat ziet ie er heerlijk uit.

Bacon 15 minuten af laten koelen,en toen de zwoert eraf gesneden.
autostoel008.jpg
autostoel009.jpg


De bacon heeft een nachtje in de koelkast bij kunnen komen om zich klaar te maken voor de snijmachine.
autostoel010.jpg
autostoel011.jpg


Heb het in 2 diktes gesneden.
1x dun voor de hamburgers en ontbijt.
1x dik voor de stampotten.

autostoel013.jpg
autostoel015.jpg


De plakken verdeeld en vacuum getrokken.
autostoel019.jpg


We hebben er natuurlijk ook van gesnoept,en het was weer heerlijk.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
lekker Mike, staat ook hoog op mijn lijstje
 
Als je pink salt nodig heb,dan hoor ik het wel.
 
dat is niet zomaar te krijgen he
 
Je zou het kunnen bestellen.
Ik heb het van Dennis gehad,en daarna heb ik het zelf besteld.
Kijk anders maar eens op Ebay.
 
Je kan het altijd even vragen hoor, ik heb ook nog zat ;)
 
Heb ook nog een kleine 500gr,en ik gebruik maar 12gr per keer.
 
noskos zei:
Je kan het altijd even vragen hoor, ik heb ook nog zat ;)

dan heb je kans dat ik je binnenkort een keer lief aankijk Dennis  :)
 
Je moet even wachten maar dan heb je ook wat :)
 
Gelukkig vind ik het niet erg om te maken.Hier wil wel even voor wachten. ;)
 
Ik neem aan dat dus nog een vervolg krijgt.. ::)
 
Mooi want dit wil ikzelf ook nog wel eens gaan proberen, ik moet hier eigenlijk niet teveel komen, is er al een verslaving topic  :p
 
Boldeagle zei:
Mooi want dit wil ikzelf ook nog wel eens gaan proberen, ik moet hier eigenlijk niet teveel komen, is er al een verslaving topic  :p

ik ken dat probleem
 
Hoe lang is dat eigenlijk houdbaar pink salt ik heb ook nog 2 kg hier liggen
 
moet je heel snel opmaken, geef maar aan mij, dan voer ik het wel af  :)
 
Pink salt is onbeperkt houdbaar.

En verslavingstopic? Dit hele forum is gewijd aan BBQ verslaving ;)
 
even een update.

Vandaag de buikspek gespoeld na 7dagen.
bacongolden001.jpg
bacongolden002.jpg


En ligt nu te drogen.
bacongolden003.jpg


Morgen gaat ie op de wsm.
 
Yummie!!
 
lekker Mike, ik hou je in de gaten  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan