BasBQ
Beef en Steak

Instant Read thermometer

 

Spekkie

Pitmaster
Berichten
593
Na het lezen van dit artikel:
https://www.bbq-nl.com/zes-onmisbare-bbq-accessoires/

Kwam ik erachter dat ik nog geen instant Read thermometer had. Nu mag die natuurlijk niet ontbreken, dus ik heb vandaag even een diepte-investering van jewelste gedaan. Ik heb deze gekocht voor het duizelingwekkende bedrag van maar liefst ?1,50 in de kringloopwinkel

Maar wat denken jullie, volstaat deze of zouden jullie toch voor een digitale gaan?
59b784f2f5d1504a458d07524b822b9c.jpg


Verstuurd vanaf mijn Wileyfox Swift met Tapatalk
 
Dit is geen instante read thermometer, deze heeft tijdig nodig om op/af te lopen om de gewenste temperatuur te laten zien. En digitale thermometer zoals de thermopen laat deze binnen 3 seconden zien.
 
Ah weer wat geleerd, bedankt. Had hem getimed en deze duurt idd ongeveer 7 seconden voordat ie 100 graden aangeeft. Achja wel leuk voor derbij. Dan zoek ik nog even verder voor een andere

Verstuurd vanaf mijn Wileyfox Swift met Tapatalk

 
Deze stop je in je vlees bij een lange sessie en is dus vergelijkbaar met een thermometer met een draadje. Alleen moet je de deksel opendoen om hem af te lezen.
We zijn aardig wat verder inmiddels qua techniek
 
Ja had gisteren deze nog gezien: https://nl.aliexpress.com/item/32957715466.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.44be2795UKH9G6&algo_pvid=c895c27e-2ba2-4f4b-a304-d2f77f8cca67&algo_expid=c895c27e-2ba2-4f4b-a304-d2f77f8cca67-0&btsid=6136b2b7-5d64-4cb9-b2de-ef1c1dab7e21&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_52

Is dezelfde volgens mij?
 
Deze werkt met een pen die je in je vlees moet prikken om te meten, die van mij werkt met infrarood, dus geen contact met vlees nodig.
Zie bij Ali deze staan: https://nl.aliexpress.com/item/32823475849.html?spm=a2g0o.detail.1000060.2.3b0e13e9qINfzZ&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=1a9eac43-5deb-4f5f-a056-edf34651b568
 
mcjas zei:
Deze werkt met een pen die je in je vlees moet prikken om te meten, die van mij werkt met infrarood, dus geen contact met vlees nodig.
Zie bij Ali deze staan: https://nl.aliexpress.com/item/32823475849.html?spm=a2g0o.detail.1000060.2.3b0e13e9qINfzZ&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=1a9eac43-5deb-4f5f-a056-edf34651b568

daarmee meet je de kerntemperatuur niet maar de oppervlakte temperatuur
 
noskos zei:
Deze stop je in je vlees bij een lange sessie en is dus vergelijkbaar met een thermometer met een draadje. Alleen moet je de deksel opendoen om hem af te lezen.
We zijn aardig wat verder inmiddels qua techniek

Dit is geen vleesthermometer maar een Domethermometer, deze Thermometer zat vroeger in de Weber One Touch Gold en de oude performers
Kijk naar de schaalverdeling, de oude vlees en dome thermometers van Weber zien er eender uit alleen is de schaalverdeling anders.


DSC07925-Custom.jpg


Ik heb deze thermometer ook in mijn oude Weber OT 57 Silver zitten.
niet in alle Webers zat er 10 jaar geleden een domethermometer

gFWoAXv.jpg


EGKcDLx.jpg


Prima thermometer is heel accuraat als domethermometer (of frituurthermometer)

 
Ja, zag het later ook Mijn OTG en WSM hebben helemaal geen thermometer.
 
Stijn zei:
daarmee meet je de kerntemperatuur niet maar de oppervlakte temperatuur

Ja dat lijkt me ook.. Heb tenminste nog nooit gehoord dat je met infrarood een kerntemperatuur kan meten
 
Ewald zei:
Prima thermometer is heel accuraat als domethermometer (of frituurthermometer)

Ah kijk, weer wat wijzer. Hij was nog nieuw dus voor 1,50 dacht ik, die neem ik mee. Komt altijd van pas;)
 
Spekkie zei:
Ewald zei:
Prima thermometer is heel accuraat als domethermometer (of frituurthermometer)

Ah kijk, weer wat wijzer. Hij was nog nieuw dus voor 1,50 dacht ik, die neem ik mee. Komt altijd van pas;)

Met de moer op de achterkant kun je hem ijken
Ik heb hem 10 jaar geleden voor 17,95 euro gekocht
 
Stijn zei:
mcjas zei:
Deze werkt met een pen die je in je vlees moet prikken om te meten, die van mij werkt met infrarood, dus geen contact met vlees nodig.
Zie bij Ali deze staan: https://nl.aliexpress.com/item/32823475849.html?spm=a2g0o.detail.1000060.2.3b0e13e9qINfzZ&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=1a9eac43-5deb-4f5f-a056-edf34651b568

daarmee meet je de kerntemperatuur niet maar de oppervlakte temperatuur

Goed punt, ging even langs mij heen dat het om kerntemp ging  :blush:
 
Ik heb hier verschillende hand meters gehad. En was het geprul van de goedkope meters tijdens een sessie zo beu dat ik terplekke een Thermapen MK4 besteld heb. En natuurlijk een oranje.
Wat een verademing. Miss wel eens van de beste aankopen die ik gedaan heb. Word ook vaak binnen huis gebruikt om vlees te checken. Nooit meer doorgeschoten vlees
 
Ik ben zelf tegen de beperkingen van deze aangelopen (tijdsduur voor het meten en aflezingsprecisie)... Ik kijk nu zelf voor een digitale.

Verstuurd vanaf mijn VTR-L29 met Tapatalk

 
Of voor de MK3 gaan laatst voor 3 tientjes incl op de kop getikt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan