BasBQ
Beef en Steak

PP kokos style

 
 
 
 

A3aan84

Pitmaster
Berichten
526
Foto-GPA8CCY6-D.jpg



Ik ben gek op kokoswater en je ziet het tegenwoordig steeds meer. Ineens had ik het idee om het te combineren met PP als basis heb ik het wedstrijdrecept van Noskos*1 gebruikt.

Ingredienten:

1 procureur zonder been van 3 kg.
Injectiemix (zie vervolg)
Eindsaus (zie vervolg)
Coffe rub (zie vervolg)
Glaze (zie vervolg)

Trim de procureur, injecteer hem om de vijf centimeter met de injectie mix, smeer hem aan twee kanten in met de rub, Pak hem in met plasticfolie en laat hem een nachtje wachten in de koelkast.

Foto-KXT6B6ML-D.jpg

Foto-TOEQPA8S-D.jpg

Foto-OD68LEAB-D.jpg

Foto-KVPLBYYV-D.jpg


Maak je barbecue klaar voor indirect  barbecue?n op 121?C. (in mijn geval een uds), leg wat rookhout op het vuur (in mijn geval kersen) en plaats het vlees erin weg van het vuur.

Foto-HBDTHZWK-D.jpg


Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74?C is, kan je het insmeren met de opgewarmde glaze. Laat het dan nog twee uur liggen tot je een mooie bark hebt.

Foto-NJ8GU83T-D.jpg

Foto-SQ8VSX3W-D.jpg

Foto-YBTHXYO3-D.jpg


Pak het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie en laat het tot een temperatuur komen van 88?C. Haal dan het vocht uit de folie en bewaar dit voor de eindsaus en laat het vlees weer ingepakt een uur rusten.

Foto-EXFZCNI7-D.jpg


Nu kan het vlees ge-pulled worden. Als alles ge-pulled is kan het worden aangemengd met de eindsaus. Gebruik zoveel dat het goed opsmaak en lekker sappig is.

Foto-7LEIC6YQ-D.jpg


Ik vond het geslaagd. De kokos komt er niet heel erg bovenuit maar het is toch een lekkere smaak.

De injectiemix

Foto-RNZP3KA6-D.jpg


100ml. kokoswater (100% sap)
60ml. kokosazijn
40ml. worchestershire saus
1 eetl. Zeezout
1 eetl. ui granulaat

Doe alles bij elkaar en roer tot het zout is opgelost.

Eindsaus

0,5 cup Vocht van het vlees
0,5 cup Kokoswater
0,25 cup Kokosazijn
3 eetl. Bruine basterdsuiker
2 eetl. worchestershire saus
0,5 cup bbq saus (zie vervolg)

Meng alles in een pannetje en breng het aan de kook. (je zult niet alles nodig hebben)

Glaze

0,5 cup bbq saus (zie vervolg)
2 eetl. kokosazijn
2 eetl. Honing

Meng alles in een pannetje en breng het aan de kook

De bbq saus*2

0,5 cup molasse
0,5 cup worchestershire saus
3 cup ketchup
0,5 cup bruine basterdsuiker
1 blik (560gr.) ananas in blik.
0,25 cup appelsap
0,25 cup sinasappelsap

Breng alles bij elkaar aan de kook. Draai het glad in de blender en laat het afkoelen.

De rub

Foto-IRBRZ8IQ-D.jpg


2 eelt. Vers gemalen koffie
2.eetl. Zeezout
2 eetl. paprika poeder
1 eetl. Chilipoeder (een mix bijv. silvo)
1 eetl. bruine basterd suiker
1 tl. oregano
1 tl. ui granulaat
0,5 tl. zwarte peper
1 tl. gemalen cocos
0,5 tl. Gemalen koriander

Meng alle ingredi?nten bij elkaar.


*1: http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html
*2: http://www.cooks.com/recipe/zh82l9h2/barbecue-pineapple-ribs-sauce.html?
 
leuke variatie, bedankt voor het delen
 
Grappig ik loop hier ook al een tijdje op te broeden. PP Thaise stijl zeg maar.

Ik zou dan echter de standaard Amerikaanse componenten weg laten en zo veel mogelijk de smaak van Thaise Curry willen benaderen. Ik weet alleen niet wat rook voor effect gaat hebben.

Heb je rookhout gebruikt?

 
Ja stom had ik er even bij moeten vermelden. Ik zal het er nog even tussen zetten. Kersen btw.
 
Mooi Aad, zat al een tijdje te wachten op deze post.
 
Terug
Bovenaan Onderaan