BasBQ
Beef en Steak

Beenhammetje honing mosterd.

Smokeye

Kooltjesharker
Berichten
164
Het heeft even geduurd dat ik hier wat hen gepost, maar ben vandaag bezig geweest met een beenhammetje voor a.s. dinsdag dat wij zuurkool gaan eten.

Dus helaas weet ik nog niet hoe het geworden is...

Maar goed zal maar van wal steken over hoe en wat .

Ik heb afgelopen vrijdag een beenhammetje gekocht bij de Vomar van 740 gram, als droge rub heb ik bruine basterdsuiker, zout, peper, paprikapoeder (zoete), mosterdpoeder en verse knoflook gebruikt.

2c36279f8872dbd0474650a76a89455a.jpeg
6a83828b8acdf6a4a036e0261de94372.jpeg


En dit lekker in gemasseerd zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken

65a2ec513bc69a61c17f4e5518a0a7f5.jpeg


Na 3 uur het vlees op het rooster van de Q gelegd (temperatuur 170 graden en wat appelhout voor de rook) en toen maar wachten op wat komen gaat..

042def365fc953c528b3ae3ae40d12a5.jpg
e7eeac2356d3fb18f5f104f5066ee585.jpeg


Ondertussen, want ja wat moet je dan toch gaan doen als je wacht, een handvat gemaakt van hardhout (meranti) voor het deksel zodat het toch wat beter smoelt. Plastic doet ook maar goedkoop aan, ja toch?

e2a571119135c893b0e3194ff745120b.jpeg


Na iets meer dan 2 uur was de kerntemperatuur van 65 graden bereikt en het laatste half uur daarvoor ben ik begonnen om het hammetje af te lakken met een mengsel van honing, Dijon mosterd en olijfolie (had geen appelsap meer want dat was door dochterlief opgedronken (want hoe stom kan je zijn om het laatste pakje appelsap op het aanrecht te zetten )

Dinsdag kan ik jullie meer vertellen hoe het smaakte en zal ik er natuurlijk voor zorgen dat er wederom foto?s komen van de binnenzijde .

Bedankt voor het lezen, en tot dinsdag


Weber GBS 57
Rookton Albatros
 
Lijkt op een prima begin ;)
 
Ziet er zo al lekker uit. ;)
 
Het hammetjes ziet er alvast goed uit! We horen dinsdag wel hoe het smaakt
 
... en toen was het EINDELIJK dinsdag.

Al vanaf zondag staart mij het beenhammetje mij aan zodra ik de koelkast open maak en dan is het dus tijd om het hammetje in de oven te schuiven om het op te warmen.
Dus de oven op 60 graden gezet om ervoor te zorgen dat het hammetje niet door gaart.

Inmiddels ook de aardappels geschild en de (verse)zuurkool met de aardappels gekookt.

Na 40 minuten is de ham op 50 graden en heb ik het uit de oven gehaald en direct gesneden
9bc427cddc002b6590283169346bba03.jpeg


Hierna lekker bij de zuurkool (met spekjes) geserveerd

3f6c24f40b592108e92a531f058d4ee3.jpeg


Het smaakte heerlijk en er zat een heerlijke rooksmaak in.
0d5175c4c526e6bece4b3a28cb08d2d1.jpeg


Het is absoluut voor herhaling  vatbaar.
Het was een gevecht wie het laatste stukje ham mocht, dus de rest van de familie was ook zeer tevreden

cca58d61d9d412b3d9f93ace0692f2b6.jpeg



Weber GBS 57
Rookton Albatros
 
Dat was ook het wachten voor mij waard, wat een plaatjes!!  ;)
 
Een toppertje zo te zien, lust ik wel :)
 
Lekker! Top eindresultaat zo te zien.
 
Zo dan. Een Pitmaster en een handige gozert
Ziet er super uit. Wat een mooie roze kleur. En dan nog eens spekjes met zuurkool. Zeker weten dat de gasten hebben zitten smullen
 
Ja Bram het is lastig kiezen voor mij, ik vind kokkerellen erg leuk om te doen, maar ben ook gek op het bouwen van het een en ander.
Vooral een idee vanaf papier uitwerken tot iets leuks/mooi/lekkers geeft voldoening.


Weber GBS 57
Rookton Albatros
 
Terug
Bovenaan Onderaan