BasBQ
Beef en Steak

Brisket ?

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Eindelijk tijd gemaakt om de Brisket op de BBQ te kunnen gooien.
Vrijdag spullen gaan verzamelen. En zaterdag injectie gemaakt. Deze af laten koelen en vervolgens ge?njecteerd. Daarna de rub aangebracht. En spullen afgedekt een nachtje de koelkast in. Ook gelijk de BGE afgevuld met houtskool en eiken rookhout.
Zondag om 0530u de wekker gezet om de BBQ aan te gaan steken en het vlees er op te leggen. Voor de Brisket er op ging nog even een klein beetje extra rub er op gestrooid.

Injectie
Deze heb ik een beetje verzameld van verschillende sites. Voornamelijk Noskos zijn vlog.

500ml Demi Glace (knor professional)
2el worchestersaus
2el ketjap
2el zeezout (in de demi glace zit geen zout oid)
2el Noskos steak rub
500ml water (dit is ongeveer. Om de injectievloeistof op een liter uit te laten komen.)

Rub.
De vetkant heb ik enkel voorzien van zout en peper.
De bovenkant beetje zout en peper. Verder Noskos steak rub.

Hierbij een paar foto's.

Injectie en rub.

3e900e20564fba0267513c67f86d3d0e.jpg


547b9d054a28c308489c31154fc4cdaa.jpg


1d7d83450ed3c3be14dd7ac4de4b5746.jpg


Na een kort nachtje... zaterdag een feestje gehad
Mooi om 0530u opgestaan BGE naar buiten en boel aansteken.

43491d9a80674c59f0c9dd89dfad6cc6.jpg


01999a21b5d5dd559064e50be681cfad.jpg


Nadat de temperatuur mooi stabiel was heb ik het vlees uitgehaald en op de BBQ gelegd. Om vervolgens een lange tijd niet te bekijken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Rond de klok van 1000u begon de "zone" bij 63gr kern. Dat heeft ie z'n 4u vast gehouden. Toen klom de temp gestaag naar 70gr.

9a072d8db1185ef78fbd5a5e7441c48c.jpg


58511fc2e41dcc95ba260d7eb6df3e5f.png


Toch stiekem gekeken

9157ddbaa8c0aa3dbeebcaabb7b24848.png


65e4c826099c73963c407c089637f914.jpg


Rond 1400u was de kern in het stuk dat ik monitor 68gr. Met de hand meter her en der gekeken. En bleek het stuk gemiddeld z'n 72gr te zijn. Alu bak gepakt het stuk vlees er in. En nog wat opgewarmd restant van de injectievloeistof er bij gedaan. Afgedekt mer alufolie en terug de Q op.

6b437eb0a5eebf34ec3235be4d280838.jpg


baa8ba4273715f2efe12922892813adb.jpg


c7c6750a68315a4bd5ae45223cc69542.jpg


Ergens rond 1600u ging de wekker dat we op 91gr zaten. Even een priktest gedaan en mocht nog even blijven liggen. Paar keer geprikt. En bij 94gr mooi mals en van de BBQ gehaald.
Vocht opgevangen en in nieuw HD-alufolie gewikkeld, handdoek er om en 1,5u laten rusten. Gelijk wat smoked beans naar recept van Noskos gemaakt. Konden mooi roken tijdens het wachten.

828b6220c98a22d948018b11d17f6177.png


b4c80f3823acb8012ce60c66ff281b80.jpg


8f5ed48a629a49df35777457d2b35c53.jpg


2a0eb7f82c2366496cd4195a83fb2196.jpg


Na het lange wachten dan eindelijk aansnijden. Het was best goed gelukt. Ik was heel bang dat het super droog zou zijn. Omdat ik Brisket had van gras gevoed rund. Dat viel dus 100% mee. Nog behoorlijk sappig.
Ik heb de Brisket gegeten op afgebakken broodjes die besmeerd waren met een kappertjes mayo (bedank voor de tip Jet ). Verder de smoked beans en wat sla.

4f8c754c8542db442c0cfceaad8be713.jpg


68292b371498e1b6c4511cbe50e08e9b.jpg


350ccd07f1918b7163fe1bde274c7fb0.jpg


99dd0634638567498065f3efdc183faf.jpg


Ik had m'n broers uitgenodigd om als proefkonijnen te dienen. Alles was ook netjes opgegaan . De noodvoorraad vlees bleef onaangeraakt. Want het smaakte fantastisch. Niks droog. Maar toch miste ik wel een kleinbeetje een vetje. Volgende keer graan gevoed rund gebruiken denk ik maar. We hebben weer heerlijk gegeten en ik heb me het hele weekend heerlijk met BBQ bezig kunnen houden. We gaan dit dus vaker maken.

Bedankt voor het lezen
Groeten Bram.
 
Bram, mooi gedaan, welkom bij de grote 3
 
Mooi verslag van een smakelijke brisket  Bram. :)
Krijg er zo weer trek in. ;)
 
Mooie brisket. Had wel stuk willen proeven  :p
 
Bram mooi werkje het is het waard geweest om vroeg op testaan zo tezien

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Gaaf Bram! Ziet er mooi uit en tijdens deze lange run kon je vast nog wel wat misgelopen nachtrust pakken  ;)
 
Mooi stukkie koei hoor!
 
Even een vraag Bram.
Ik zag dat je de brisket inpakte m.b.v. een aluminium bakje en wat injectie vloeistof.
Hij blijft op die manier wel lekker pruttelen.
Doe je dat ook met het maken van een P.P.??
 
Bram gefeliciteerd met je koei <:p en welkom bij de grote 3, mooie brisket en zo te zien is alles bij elkaar een heerlijke maaltijd geweest :D
 
Bedankt voor de veren allemaal.
Ik heb wederom weer veel BBQ plezier mogen beleven.
En leuk om bij de grote 3 te mogen horen

Hans zei:
Even een vraag Bram.
Ik zag dat je de brisket inpakte m.b.v. een aluminium bakje en wat injectie vloeistof.
Hij blijft op die manier wel lekker pruttelen.
Doe je dat ook met het maken van een P.P.??

Nee. PP pak ik in zonder vloeistof oid. En strak in de alu folie.

Ik heb het bakje met vocht gedaan omdat ik een gras gevoed rund had. En bang was dat de brisket droog zou worden.

 
Erg mooie brisket, proficiat met de koei.
 
Bram zei:
Bedankt voor de veren allemaal.
Ik heb wederom weer veel BBQ plezier mogen beleven.
En leuk om bij de grote 3 te mogen horen

Hans zei:
Even een vraag Bram.
Ik zag dat je de brisket inpakte m.b.v. een aluminium bakje en wat injectie vloeistof.
Hij blijft op die manier wel lekker pruttelen.
Doe je dat ook met het maken van een P.P.??




Nee. PP pak ik in zonder vloeistof oid. En strak in de alu folie.

Ik heb het bakje met vocht gedaan omdat ik een gras gevoed rund had. En bang was dat de brisket droog zou worden.


Da's duidelijk, dank voor je info.  ;)
 
Gefeliciteerd! 🐄 Mooi trancheerset btw.
 
Gefeliciteerd met je sticker.
Welkom bij de grote 3.

Brisket als pastrami is nog lekkerder  :D ;)
 
Heel netjes en zo goed geslaagd gelijk de eerste keer! Gefeliciteerd met je koei
Lust ik ook!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan