BasBQ
Beef en Steak

Gevlinderde kip

 

Spekkie

Pitmaster
Berichten
593
Eerst de ruggengraat eruit geknipt.

Paar uurtjes in de pekel met suiker en azijn.

Onder en op het vel ingesmeerd met paprika, ui, gember, cayennepeper, zwarte peper, komijn,  kardemom en zonnebloemolie.

Toen een klein uurtje op de kamado, temperatuur langzaam op laten lopen vanaf 160 tot aan de laatste minuten op 250.

Resultaat; een heerlijk stukje kip!

0052c3ee2687578a267df804bf3b0e6d.jpg
676c9495ab66f25cd2d097426b945883.jpg
b9e1a9c4fb855ee28e29977ce860ef64.jpg
67bddbffe6fb87f8c51cdef443ecd65b.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk
 
Zo doe je dat! Lekker hoor!

Het lijkt een beetje weinig rub/kruiderij maar da's vast vanwege de pekel?
 
Sander72 zei:
Zo doe je dat! Lekker hoor!

Het lijkt een beetje weinig rub/kruiderij maar da's vast vanwege de pekel?
Daarom heb ik inderdaad geen zout meer in de rub gedaan, maar de meeste rub/kleur zat onder het vel dan werkt ie 2 kanten op en kunnen de kruiden niet verbranden

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk
 
Zout begreep ik, maar ik miste wat kleur op het velletje... dit verhaaltje maakt hongerig!
 
Lekker hoor
 
Lekker zo'n plat gereden kippie ;)
 
Haha mooie roadkill inderdaad;)
Had m'n inspiratie trouwens uit dit prachtige boek. Had alleen geen tijd om het vandaag 18u te pekelen en 5u te marineren. Komt vast nog wel een keer. Alleen lijkt de pekel verhouding niet echt te kloppen.. 150 gram zout op 5dl water. Dat moet eerder 5 liter zijn lijkt me?
743c7e4a20d1137fcc4bc55ff0fec661.jpg
7e941bdc6add0a50f2d547f4a69eb9d3.jpg
66837f40e5fb262208de5501db061626.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk

 
5-10% zout is een fijne niet te aggressieve pekel met 7% als mooie gulden middenweg.
 
Duss.. 50 gram op 5dl zou wel logisch zijn? 150 lijkt me echt veel te veel toch? En sowieso te weinig vocht voor een kip van 1.8 kilo.. Hoe dan ook, iets lijkt er niet te kloppen

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk

 
Ik zou op een gram of 35 gaan zitten.
 
Lekker kippetje. Ik maak hem ook altijd als vlinderkip, veel makkelijker op het rooster te leggen dan BCC. En ik gebruik ook mijn snoeischaar om de ruggengraat eruit te knippen xD
 
Lekker veel kip deze week. Moet er Miss ook maar eens aan geloven. Deze manier heb ik gek genoeg nog steeds niet zelf gedaan. Kan ik dat mooi eens proberen
 
Lekker kippetje. Het Is inderdaad kip week  :D
Het Is dan ook erg lekker natuurlijk
 
Terug
Bovenaan Onderaan