BasBQ
Beef en Steak

Choink Balls en Kipburgers[emoji215]

 
 

Tinu$

Vuurmaker
Berichten
88
Eindelijk mooi weer en tijd om weer eens lekker te BBQ-en.

En gelijk ook maar eens wat ?nieuws? verzonnen.

De Choink balls is een variatie op de moink balls. Waarbij ik het rundergehakt heb vervangen door gehakt van kippendijenvlees met daarin de bastard all purpose rub. Daar heb ik balletjes van gedraaid en omwikkeld met bacon. Deze heb ik in 45 minuutjes op 130 graden gegaard. Als rookhout heb ik appel gebruikt.
Na 30 minuten heb ik de choinkballs ingesmeerd met Hickory BBQ saus.

De rest van het gehakt heb ik gekruid met marakesh kruiden die we een keer van de markt in Rotterdam hadden meegenomen. Deze daarna lekker afgegrilled en op een hamburger broodje gedaan.
De hamburger was lekker sappig, maar ik vond de kruiden wat trgenvallen misschien iets te weinig gebruikt. Mijn vriendin vond hem wel erg lekker.

Hieronder de foto?s(anders is het natuurlijk niet gebeurd)

En wat vonden we er van? De choinkballs waren erg lekker. Waar moinkballs nog wel eens wat droog kunnen zijn waren deze erg sappig en goed van smaak. Zeker voor herhaling vatbaar.

83c22f00e8e0f1e904b325917ff1de5f.jpg
cc00c303a5068755506f0cd9f8e9be13.jpg
14e0315d5513e303a2589957a5a02606.jpg
7c2ddfd04ec10a8172b103ae9a67540c.jpg
c76fb5b877de4fed16278359069a6f42.jpg
411c71810b2db763880b1c7fcc51863d.jpg
0a2c749bd2f3679faf3b4d0dc13d971b.jpg
527ef479226f9e141647d8812c5153c6.jpg
554c8ec75b833bed67de55bfed5b70b5.jpg
1951cecee064671f9c0c5816a7e754aa.jpg


 
Lust ik wel ;)
 
Leuk zeg, gehakt van kip vlees.
Ziet er smakelijk uit allemaal.

Lastig om de juiste garing te krijgen zonder dat het droog wordt door de verschillende temperatuur eigenschappen van de kip delen lijkt me.

 
Marcel zei:
Leuk zeg, gehakt van kip vlees.
Ziet er smakelijk uit allemaal.

Lastig om de juiste garing te krijgen zonder dat het droog wordt door de verschillende temperatuur eigenschappen van de kip delen lijkt me.

Hoi Marcel, ik heb een iets hogere temperatuur aangehouden zoals bij chicken lollies. En voor de zekerheid ook de kerntemperatuur in de gaten gehouden (72gr). En het gehakt leek eigenlijk ook meer op een dik beslag. En daardoor redelijk homogeen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Mooi verslag en leuke variatie. Nog iets met het gehakt gedaan om te binden?
Ik heb ooit bij de BBQ pit boys een recept gezien van de barn burger. En dat lijkt me ook leuk. Alle dieren van de boerderij zaten in het gehakt verwerkt. Ook een leuke optie
 
Bram zei:
Mooi verslag en leuke variatie. Nog iets met het gehakt gedaan om te binden?
Ik heb ooit bij de BBQ pit boys een recept gezien van de barn burger. En dat lijkt me ook leuk. Alle dieren van de boerderij zaten in het gehakt verwerkt. Ook een leuke optie

Hoi Bram, ik heb niks gedaan om het gehakt te binden. Er zat alleen wat rub doorheen. Misschien een leuk idee om ?barn balls? te maken


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan