BasBQ
Beef en Steak

Pizza time

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845
Om gelijk mijn nieuwe kj2 maar eens te testen, tijd voor pizza.
De kamado gevuld met peka (fire up) houtskool.
Het viel mij op hoe makkelijk de 450+ graden gehaald wordt. Vervolgens terug gebracht naar 325 graden en met de pizzasteen even laten staan.
Blijft gelijk heerlijk stabiel op temperatuur.

S'middags had ik het deeg en saus al genaakt.
3ed25dde8e4feaff1c89e98e39fbdf58.jpg
c1bca22427fdc74316e7910faff0d99d.jpg
 
Temperatuur stabiel, pizza's belegd met mozzarella, parma reggiano en blue d'auvergne.
46c254b541a9c7ccb7c2c58ac77fd20e.jpg
88640e00737f1c0cab3324a300bbe8a2.jpg
b7fad9e6c73147d2349c1c52faa2053c.jpg
 
Leg je de pizza inclusief bakpapier op de steen?

Heeft dat geen (negatief) effect? Zo nee, dan ga ik dat ook eens proberen!
 
Nou dat deed ik voorheen in de oven altijd met. Alleen gaat mijn oven slechts tot 300 graden en had dit nooit gevolgen.
Op de bbq bleek het papier toch aan te branden. Niets verpest, maar geen aanrader.
 
Eerste run en al direct 400+ graden?

Bij bge hadden ze ons aangeraden niet meer als 200 te gaan de eerste keer en stilletjes op te bouwen.

Hoe heeft de Joe het er vanaf gebracht?
 
Super, geen problemen.  Ik kreeg te horen dat ik hem gelijk vol mocht gebruiken.
Dat langzaam beginnen zou een fabel zijn.
 
En hoe lang moet de pizza er op?
Zelf bak ik in een hout gestookte pizza oven maar op vakantie is dit.
Toch een mooi alternatief
 
Stijn zei:
Eerste run en al direct 400+ graden?

Bij bge hadden ze ons aangeraden niet meer als 200 te gaan de eerste keer en stilletjes op te bouwen.

Hoe heeft de Joe het er vanaf gebracht?
Grappig, die tip heb ik nooit gehad vanuit BGE :)
(Ik hoor dit verhaal vaker, ook van andere merken. Waarom zouden ze dit eigenlijk zeggen, ze zijn in de fabriek toch al gebakken? Wat zou de, gefundeerde, toegevoegde waarde hiervan zijn?)

On-topic; pizza altijd +1 !
 
Goed bezig broer. Gelijk volle gas met de KJ. Pizza ziet er goed uit.
Ik moet snel eens langs komen. Want dit moet ik gewoon eens proeven
 
In de nieuwe Bastard handleiding adviseren ze dat ook. Denk dat het meer voor het hang en sluitwerk is dan voor het keramiek.
 
noskos zei:
In de nieuwe Bastard handleiding adviseren ze dat ook. Denk dat het meer voor het hang en sluitwerk is dan voor het keramiek.

Ik dacht om eventuele oli?n en resten aan de metalen delen weg te branden. Die achter gebleven kunnen zijn tijdens het productie proces. Had ik om die reden ook bij mijn weber altijd gedaan.
 
Ja, natuurlijk Frits. Alleen doe ik niet aan betalen euro's, maar in bbqfood .
De moderne variant van koehandel zeg maar......
 
Keurig, pizza's maken altijd leuk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan