BasBQ
Beef en Steak

stoofpot van rundvlees met bockbier

  • Onderwerp starter wimbo1977
  • Startdatum
W

wimbo1977

Gast
20111102_172947.jpg


Ingredienten:
zout en peper
2 plakken ontbijtkoek
2 el grove mosterd
3 el olie
800 gr sucadelappen in blokjes van 2 x 2 cm
2 uien gesnipperd (grof)
100 gr spekblokjes
1 flesje bockbier
2 el tomatenpuree
1 el rodewijn azijn
1 el bruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes

En dan??

Peper en zout over het vlees
Ontbijtkoek insmeren met de mosterd en in blokjes snijden.

Olie verhitten in de DO en het vlees in delen rondom bruin bakken, uit de pan scheppen en de ui en spek erin doen.
2 minuten bakken en dan toevoegen:
vlees, ontbijtkoek, bier, tomatenpuree, azijn, basterdsuiker en laurierblaadjes.
Aan de kook brengen en een uur of 2 laten pruttelen.

Op smaak brengen met peper en zout.

Wijntip: Peter Lehman Clancy's red


Smakelijk eten
 
Dat moet heerlijk smaken, dat kan niet anders  :)
 
Wat is de richt temperatuur voor deze stoofpot?
 
Terug
Bovenaan Onderaan