BasBQ
Beef en Steak

St. Louis style ribs, met live heatermeter link

 
 

wijmaar

Kooltjesharker
Berichten
169
Vandaag als eerste test voor m'n nieuwe UDS en Heatermeter + Microdamper een rack st. Louis style ribs (ja ik moet beide topics ook nog even afmaken, maar ribs gaan voor en tijd is schaars ).

Hier kan je de Heatermeter live volgen:

http://wijmaar.synology.me/luci

Ribs komen van beef en steak:

5eaa4e6df809f1d42d738cd139c5406e.jpg


11a8d358bd9571a1478dd999398a78cc.jpg


Lekker in de rub gezet:

767cf5cd7bff52620cd98f2ab90ed0c9.jpg
26e7dfd0aceebf02cbfa779d45dda3cd.jpg


Paar ecobrasa aangestoken met omgekeerde starter en blikje:

098711e32c7d8512c68c7bd34ecd5b47.jpg
0222b609aa77bad95b4541be6e13af43.jpg
7b9fb2845dd2da96a3d2f98430ed88dd.jpg


In de kolenmand en in de UDS:

7365b207944abfbfcdcaee90de7403aa.jpg
ca654723a10aeac4576402f96d1e96ea.jpg


De Heatermeter brengt de UDS as we speak op temperatuur, dan gaan zo de ribs erop met twee blokjes kersenhout.

Ribs liggen er op:

4e76cdcc4a3033119a7e895dd1827ea4.jpg


Inmiddels de ribs ingepakt, hadden een mooie bark en kleur van de rook :)

2e19cd52f31516909d59d951f50345eb.jpg


Twee uurtjes verder, weer uitgepakt:

57eb4c147ec4c603d872fd72b0c7ed27.jpg


Het eindresultaat:

d0b5b917b51ca59b85913db135e490a9.jpg


7e93db1a10cabb936c3bb3f3bfd712b6.jpg
 
Lekker bezig! Moeten we ook maar weer eens regelen hiero :)

Waarom begin je met zo weinig brandende kooltjes? Dan duurt het toch veel langer voordat je je temperatuur bereikt hebt?
(Ondanks dat de heatermeter dit uit handen neemt natuurlijk. Voordat ik zelf de controller aansluit, breng ik vaak de q al bijna op de gewenste temperatuur voordat ik de controller het laat overnemen.)
 
SilverFox zei:
Lekker bezig! Moeten we ook maar weer eens regelen hiero :)

Waarom begin je met zo weinig brandende kooltjes? Dan duurt het toch veel langer voordat je je temperatuur bereikt hebt?

Thanks! Ik begin Minion eigenlijk altijd met een een stuk of 12 hete briketten. Hoeveel jij? Hij was nu in een half uurtje op temp.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Gaat lekker daar. Leuk die online grafiek.
 
Gaat zeker mooi en dir grafiek is ook leuk om te volgen
 
Leuk! Gaaf dat het interessant is :). Net even een kinderziekte aan de deksel van de UDS moeten fixen, daardoor de temp nu even de hoogte in geschoten. Gaat al weer de goede kant op :). In de grafiek is wel te zien dat de lid open detectie van de heatermeter goed werkt .

Kwam er net achter dat hij zo weinig brandstof gebruikt dat de tweede chunk kersen niet aan is gegaan, dus volgende keer iets meer in het midden leggen.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Echt een heel mooi stukje techniek Heatermeter :). Hij herstelde zich super goed van de piek naar 119 door de deksel die er lang af was. De 107 werd in ??n keer weer opgepakt.

ff980ed4ebc46535601b2c0337aca0bc.jpg


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Lekker hoor. Ik lust wel wat van die ribbel
 
Ze waren heerlijk! En wat een genot is de UDS + Heatermeter combi t.o.v. low en slow met de OTP47, ben tussendoor maar even een rondje gaan mountainbiken . Heb de foto van het eindresultaat nog even aan de start toegevoegd.

Nog wel ??n vraag; er zat nog een groot stuk met veel kraakbeen aan het einde van de ribben, dit zou er bij St. Louis style toch al af gesneden moeten zijn?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Die zijn goed gelukt. UDS doet goed zijn werk. En eer van je klussers. Mooi man

Gaat daar een hele doos EcoBrassa in die UDS? Of was er nog veel over?
 
Terug
Bovenaan Onderaan