BasBQ
Beef en Steak

Burnt ends

Cool Smoke

Tondelzoeker
Berichten
18
Met het puntje van de brisket heb ik burnt ends gemaakt. De dag ervoor had ik het spul al gerookt. Het was maar 1kg dus ik dacht dat het met 2 ? 3 uurtjes wel gedaan was.

Maar dus niet, de BBQ stond op 110C en na 3 uur bleef de kerntemp maar op 65-70C. Uiteindelijk toch ingepakt in folie en om middernacht, na totaal 6 uur heb ik het eraf gehaald. Temp op 92C en bij het prikken voelde het als pindakaas op sommige plekken en er was ietsjes weerstand op anders plekken:
af7a0431fc0898d3899881ab693ed4dc.jpg


Maar goed, ik wilde naar bed dus toch maar eruit gehaald.

De volgende dag in blokjes gesneden en saus erover:
998ccf8738c629cedb5c783fee22916a.jpg


En vervolgens nog opgewarmd op de BBQ:
7792adbd33b8315a6c780183336a44f5.jpg


Smaak was super en sommige stukjes ook super mals. Andere stukjes waren wel zacht maar daar moesten we wel iets meer op kauwen. Dus lesje geleerd en de volgende keer maar door gaan totdat er echt nergens weerstand is bij het prikken.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Lekkerrrrrrrr had ik wel gelust
 
Ziet er goed uit. BBQ is soms hard werken. Tot de kleien uurtjes, maar dan word je wel beloond
 
Terug
Bovenaan Onderaan