BasBQ
Beef en Steak

'Zongedroogde' tomaten

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
IMG_0988.JPG


Zongedroogde tomaten kan je natuurlijk gewoon kopen maar zelf maken is wel veel lekKerder!

Ingredi?nten:

- roma tomaatjes
- extra vergine olijfolie
- teentje knoflook
- italiaanse kruiden

Werkwijze:

Snij de tomaten overlangs doormidden.

IMG_0982.JPG


Verwijder de zaadlijsten met je vingers en leg ze met de buitenkant naar beneden op een bakblik bekleed met bakpapier.

IMG_0983.JPG


Bestrijk de tomaten met het mengsel van EVO, knoflook en Italiaanse kruiden

IMG_0985.JPG


Als laatste strooi je er wat zout over

IMG_0986.JPG


En dan mogen ze 6 uur in een oven van 80? Celcius, en dit is het resultaat

IMG_0987.JPG


Heerlijk in de sla of om te gebruiken bij de upside down potato pie

Bedankt voor het kijken.
 
Mischien wel handig om zelf te maken inderdaad, kocht laatst een klein zakje voor 2 euro!!!.
 
En EVO is waarschijnlijk net zoiets als PEZO?
Help me even aub.. Google lijkt geen zin te hebben...
 
EVOO, is een afkorting voor Extra Virgin Olive Oil, is de wereld geholpen door Rachel Ray van Food Network....
 
En hoe bewaar je ze dan Frits? En hoelang? Vertel me alles wat je kwijt wil!
 
Bij mij blijven ze nooit langer dan een dag in de koelkast, daar zijn ze te lekker voor.

Maar ik denk dat wanneer je ze onder olie zet dat ze wel even houdbaarzijn in in de koelkast.
 
Ligt er aan hoever je ze door droogt, als je ze tot een leerachtige hardheid doet, dus ze moeten droog en leerachtig aanvoelen, dan zou je ze op een droge, donkere plek makkelijk een jaar goed moeten kunnen houden. Door het vocht er uit te halen krijgen schimmels en bacterieën geen kans op groei.
Werkt voor pepers net zo.
 
Thanks Guys!
 
noskos zei:
EVOO, is een afkorting voor Extra Virgin Olive Oil, is de wereld geholpen door Rachel Ray van Food Network....

Muchas gracias... dat ik daar nu zelf niet op kon komen... Maar ja, achteraf..
 
Dat had ik met dat PEZO :D Ik word te oud voor die shit ;)
 
Zongedroogde tomaatjes gaan er hier altijd in een sneltreinvaart doorheen
Dit ga ik ook eens proberen
Bedankt Frits
 
Heerlijk recept!! Bedankt
 
Deze stond er nog niet op maar nu wel! Op de TODO!
 
Vraagje: ik heb alleen een oven die begint bij 100 graden. Gaat dat werken als ik een minder lange termijn aanhoud?
 
Doe bij een oven het deurtje wel op een kiertje, dan kan het vocht beter weg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan