BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Walchers Gilden Spek.

zeeuwsspek060.jpg


Ingredienten:

1000 gram buikspek (zwoerd verwijderd)
5 eetlepels ketjap (trade mark A, is niet zo zout als anderen)
2 eetlepels water
1 theelepel Worcestersaus
30 gram ( kruidenmix kip pikant Verstegen)
4 gram zout.

zeeuwsspek007.jpg


Het stuk buik in 2en verdeeld,zwoerd verwijderd en het spek in geprikt met een vork zodat de marinade in het vlees kan trekken.

zeeuwsspek008.jpg


Voor 3 dagen de koeling in.

zeeuwsspek053.jpg


De BBQ klaar gemaakt,dome temperatuur 165graden C. en een stukje appelhout.

zeeuwsspek054.jpg
zeeuwsspek056.jpg


Na 1uur waren ze klaar,kerntemperatuur 72graden C.

zeeuwsspek058.jpg


Wat vonden we ervan,een lekker stukje spek wat pittiger dan zeeuws spek.
 
Heerlijk voor op brood en als borrelhapje.
 
Ben dol op spek, dus ook die gaat op de lijst! Dank je voor het uitproberen en delen!
 
Mooi om te zien dat er een goed verschil in zit, welke heeft de voorkeur?
 
Frits zei:
Mooi om te zien dat er een goed verschil in zit, welke heeft de voorkeur?

Ik vind de Walchers wel heel erg lekker.
 
Mooi man. Ook weer iets om uit te proberen. Ik heb inmiddels een to-do lijst voor zo'n 4 maanden!
 
dat zijn hele lekkere stukken spek Mike, zou ze graag proeven
 
Ziet er ook erg lekker uit Mike.  8)
Ik zit zat te twijfelen tussen deze, en het Zeeuws spek, maar denk dat ik eerst voor deze gaat.  :)
 
Mac zei:
Ziet er ook erg lekker uit Mike.  8)
Ik zit zat te twijfelen tussen deze, en het Zeeuws spek, maar denk dat ik eerst voor deze gaat.  :)
Ze zijn bijde lekker,maar deze is wat pikanter.
 
Kun je de kipkruiden vervangen door een zelfgemaakte mix? En zijn er mss mensen die daar ervaring mee hebben?
 
Marieken zei:
Kun je de kipkruiden vervangen door een zelfgemaakte mix? En zijn er mss mensen die daar ervaring mee hebben?
Ik zelf het al gemaakt met half kipkruiden en half vleeskruiden en er een beetje cayennepeper bijgedaan en vond het ook lekker.
 
Marieken zei:
Kun je de kipkruiden vervangen door een zelfgemaakte mix? En zijn er mss mensen die daar ervaring mee hebben?

Ik heb het ook al eens met andere kruiden gemaakt, smaakte ook heel lekker.
 
Maar dan krijg je natuurlijk wel een heel andere smaak. (niets mis mee natuurlijk)
De kipkruiden van Verstegen zijn vrijwel bij elke supermarkt te krijgen.
(en indien de pikante versie gebruikt, merk je weinig meer van het pikante hoor, maar zal best wel van invloed op de smaak in het geheel)

Ben benieuwd wat je er van gaat maken  :)

Mac
 
Waarom is dit maar 3 dagen in de zoutoplossing ?
heeft dat een speciale reden, of gaat het gewoon sneller op ?
 
Zo, die kan bij mij ook op de todo! Ziet er puik uit.

Bezoek je met nitrietzout het gewone colorozo?
 
El Fumarole zei:
Zo, die kan bij mij ook op de todo! Ziet er puik uit.

Bezoek je met nitrietzout het gewone colorozo?

Ja dat klopt.
zal het gelijk even aanpassen.
 
Marco zei:
Waarom is dit maar 3 dagen in de zoutoplossing ?
heeft dat een speciale reden, of gaat het gewoon sneller op ?

De 3 dagen is puur voor de marinade en het zout is voor de kleur.
 
Terug
Bovenaan Onderaan