BasBQ
Beef en Steak

Holland bakt hartig: Quiche

 
 
 
 

Maus

Stoker
Berichten
461
Het moest er toch maar eens van komen, een keer mee doen met de fotowedstrijd. Had al paar keer voor mij zelf een poging gedaan, maar tot posten kwam het niet. Tot vandaag, iets voor dat Jet het onderwerp bekent had gemaakt, had mijn vriendin net geopperd of ik niet eens iets in de trend van een hartige taart kon maken, dus met dit onderwerp in het vooruitzicht moest ik nu wel mee doen.

Ik ben gegaan voor 2 soorten Quiche, een "oosterseroerbakversie" en "nachoversie".

Voor de bodems heb ik even rond gekeken op onze vriend Google en kwam al snel een simpel recept tegen (voor bakvorm van 28 cm) of in mijn geval, 2 gietijzeren pannentjes. 300 gram bloem, 150 gram boter, snufje zout, 1 ei en 2 a 3 eetlepels water. Dit meng/kneed je tot een glad mengsel.
Dit heb ik verdeeld over 2 bolletjes en toen uitgerold, en verdeeld over de pannentjes en in de koelkast gezet zodat ze wat konden opstijven. Ondertussen ben ik begonnen met de rest van de ingredi?nten voor te bereiden, voor "oosterseroerbakversie" heb eerst de groentes fijn gesneden, kastanjechampignons, broccoli, taug? en spekjes, waarna ik deze even beetje aan gebakken.
Toen verder met de "nachoversie" hierbij het zelfde ingredi?nten gesneden, punt paprika, ma?s, klein beetje aardappel, jalepenopeppers en pulledpork.

Toen dit klaar was heb ik dit rustig laten afkoelen. En ben ik begonnen met de "mix voor de quiche" met 4 eieren en 200 ml/gram cr?me fra?che, dit goed mixen en hierbij geraspe kaas toevoegen en nogmaals door roeren.

Toen alles voorbereid was de BBQ aangestoken zodat deze rustig op tempratuur kon komen. Toen die rustig op tempratuur kwam ben ik begonnen met het klaar maken van de quiche zodat deze zodra de BBQ klaar was, de quiche erop kon.

Ik heb de pannentjes met bodem tot een halve centimeter onder de rand gevuld met de vulling en toen de "quichemix" erbij gedaan. Toen de BBQ 180/200 C? was heb ik de quiche erop gedaan. Deze moest plus minus 30 a 35 minuten erop. Zo nu eerst rustig zitten, het was ook meteen de vuurdoop van mijn bastard compact en mijn bbqmeubel (komt nog klein topic over)  Naar ongeveer een kwartier heb ik bij de "nachoversie" de nacho's er bovenop gelegd en nog een beetje bestrooid met extra kaas. Ondertussen was de kippenrollade ook klaar klaar, geen actie foto's, helemaal vergeten. Deze had op ik het spit, en gekruid met de kruidenmix van Noskos.

Naar 35 minuten heb ik ze er af gehaald, en konden we gaan genieten van de quiche.

Al met al, zeer geslaagd. Dit komt zeker vaker terug.

Maus.
a5fe540262bc5ad5c8f5e102515743ff.jpg
2af21590a95dd1064d767db2de24c05b.jpg
770ab0ce7b7f66bc9b8b5817849c486c.jpg
c0a668306d365877ddef00ef8e0114ce.jpg
05d318391a235ad37aa250020e452347.jpg
b296c39137165dd5f768d613f816f621.jpg
aff0ce010ccb8623813d280c25c5e401.jpg
44eefcd19c5d2b2830bb9b4cc25d71ae.jpg
564b3ad09e62420adce6e8701b6f2765.jpg
acd7e5c73bb13b49a797f46e60d0a0ee.jpg
d86f8c8853e9b087454197b8f545de6c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Zo Maus, wat een mooi verslag, mooie eindfoto en lekkere hap!
ging dat goed samen, pulled pork met ei mengsel?
 
Ziet er prima uit! Gelijk de nieuwe tafel getest?  :)
 
Wauw Maus, dat ziet er serieus lekker uit.
 
Zien er erg smakelijk uit, krijg er trek in. ;)
 
SandyMan zei:
Zo Maus, wat een mooi verslag, mooie eindfoto en lekkere hap!
ging dat goed samen, pulled pork met ei mengsel?
Ja, Ik vond de combinatie zeker goed gelukt.  :)
 
Mooi gerecht. Ziet er heerlijk uit. En die laag kaas bovenop krijg ik alleen maar meer honger van. En je bier keuze is prima in orde.
Succes met de foto wedstrijd.
 
dat ziet er fantastisch uit.
krijg best een beetje honger nu
 
Mooie taartjes.
 
Lekker kerel, mooi biertje ook!
 
Ziet er super uit. Ik ga ook beginnen. Moet de uitdaging van Jet aannemen. Zal zo een draadje beginnen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
XJRBear zei:
Ziet er super uit. Ik ga ook beginnen. Moet de uitdaging van Jet aannemen. Zal zo een draadje beginnen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dankje. Super, ben heel benieuwd.
 
Holimacaroni zouden ze hier zeggen. Lijkt mij heerlijk. Op de moetikookproberenlijst


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan