BasBQ
Beef en Steak

eerste keer pulled pork op nieuwe kamado

 

S1000RR

Tondelzoeker
Berichten
15
Nu het wachten is tot de kern 75 graden heeft bereikt heb ik tijd om een blogje te tikken :) ik moet nog even kijken hoe ik foto's toe kan voegen vanaf de laptop.

Gisteren avond de procureur wat bijgesneden en in de rub gezet, vanochtend om 10;30 mijn nieuwe Grill Guru kamado aangestoken. iets over 11en was 110 graden bereikt dus mocht het vlees er op. Mijn eerste keer pulled pork en een nieuwe BBQ, even wennen met temperatuur regelen. (constant houden) Met een kamado kan de temperatuur eigenlijk niet mis gaan, zo lang je maar niet steeds met de schuiven speelt. Mijn beginnersfoutje dus :)

De temperatuur schommelde in het begin wat tussen 110 en 130 graden, geen groot probleem dus. Ondertussen heb ik geleerd van de schuiven af te blijven en de kamado zijn werk te laten doen.

Het vlees kwam met een half uurtje uit de koelkast op 12 graden kerntemp op de grill, na 1 uur zat ik al op 42 en dacht ik iets fout te doen! gelukkig ging het vanaf het 2e uur minder snel, hierbij mijn logje tot zover:

11.00 vlees er op, kern 12
12.00 besproeien met wat appelsap, kern 42
13.00 weer besproeien, kern 52
14.00 appelsap, kern 60
15.25 door bezoek later gekeken, kern 65. op het eerste uur na is mijn keteltemp stabiel 120-125 graden geweest
16.25 vlees ligt er iets meer dan 5 uur op en heeft een kern van 68, ingesmeerd met bbq glaze. keteltemp iets verhoogd naar 135 graden
17.25 kern 74 ten tijde van typen, ik ga wel inpakken maar laat de PP even in de zone liggen, nog niet donker genoeg naar mijn zin ;)


 
Jij vermaakt je wel zo te horen :)
 
Ik zie nu dat ik een topic heb aangemaakt in recepten in plaats van low & slow, sorry! Kan een admin deze verplaatsen?


 
Hierbij wat foto's tot nu
aad852dc736b0b7ae71bc188c9b7ccc0.jpg
79533d97853990f2f754bef436d19046.jpg
847f60c2c464c4fc3a99346b1f0b23a0.jpg
eb3a8e73d72c51dafcf1efe44bb62abf.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Om 19.00 zat ik op 78 graden, mooie donkere kleur en vond ik het tijd om in te pakken. Toen heeft de PP nog bijna 2 uur gelegen, de temperatuur steeg mooi door maar het midden voelde bij 88-91 graden nog niet mals. Uiteindelijk bij 93 er af gehaald en zo kwam hij uit de folie.

Omdat het voor morgen is kan ik 'm nu lekker lang laten rusten in verse folie, ben zeer benieuwd hoe het eindresultaat zal worden
b1a27f5a9ea56dffdb9567ab3d95a2df.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Ziet er smakelijk uit. Lekker om je kamado hier mee te ontmaagden. Dat zal morgen zeker gaan smaken

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Na 1.5 gerust te hebben net uit elkaar getrokken, ben tevreden voor een eerste keer!
1bb6fc53e324f6da5144a3dee78e104a.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Mooie eerste run! Ziet er heerlijk uit  B-)
 
Ze zijn geslaagd!
69855195b829466654db44ad2cb78fe3.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Verplaatst, van recepten naar Low&Slow.
Het gebeurt niet vaak dat je dan voor straf wordt beloond met een Sticker. ;)
Gefeliciteerd met je Knor.
 
Ewald zei:
Verplaatst, van recepten naar Low&Slow.
Het gebeurt niet vaak dat je dan voor straf wordt beloond met een Sticker. ;)
Gefeliciteerd met je Knor.

Dankje!  :)
 
Mooie run PP. Lekkere manier om je nieuwe Q vies te maken Het ziet er geslaagd uit. Moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Dankje, erg leuk om te doen en gelijk verslaafd haha. Brisket wordt de volgende run B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan