BasBQ
Beef en Steak

Brisket met koffierub van Steven Raichlen

 

Jos.

Tondelzoeker
Berichten
11
Eindelijk eens een imgur account aangemaakt. Daarom is het mooi tijd om eens wat te posten.
Dit keer een brisket:
- Koffierub van Steven Raichlen
- Gesprayd met natuurazijn
- Dit keer niet ge?njecteerd

Resultaat smaakvol, mals, alleen net teveel azijn smaak, ik had wat minder azijn moeten sprayen.

ZCb0Go7.jpg


5oVnjYh.jpg


1jg0Kk2.jpg



https://imgur.com/JO0mYxe

https://imgur.com/5oVnjYh

https://imgur.com/1jg0Kk2
 
Mooie Brisket Jos.
Misschien de natuurazijn iets aanlengen volgende keer.
 
Ziet er mooi uit. Gefeliciteerd met je koetje.
 
Volgende keer appelazijn proberen. Die is een stuk zachter en dat is wat in de VS bijna standaard gebruikt wordt.
 
Ik had het graag even geproefd bij je... was dit een graan gevoerde variant uit de VS? Ziet er heel mooi uit!

Koffie en Cacao zijn hele mooie smaken bij rund. Jammer dat de azijn zo sterk van smaak was... lekker nog eens proberen.

Werkt best fijn die imgur, vind je niet?
 
Ziet er goed uit!
 
ziet er heerlijk uit! mooie bark ook!
komt de koffiesmaak in zo'n rub ook goed door in het eindresultaat? als in een koffieboon smaak?

 
Sander72 zei:
Ik had het graag even geproefd bij je... was dit een graan gevoerde variant uit de VS? Ziet er heel mooi uit!

Koffie en Cacao zijn hele mooie smaken bij rund. Jammer dat de azijn zo sterk van smaak was... lekker nog eens proberen.

Werkt best fijn die imgur, vind je niet?

Dankje!

Ik had er ook nog een azijnachtige saus bij. Hoorde bij het recept. Al met al, veel te gek.

Ja, dit was een U.S.  grainfed van beef & steak. Al weet ik nog steeds niet of het een point of flat was (stond er niet op). Vlees voor brisket is daar in ieder geval veel beter dan die van de Nederlandse koe bij mijn slager.

Imgur is wel ideaal inderdaad.
 
KaYDee zei:
ziet er heerlijk uit! mooie bark ook!
komt de koffiesmaak in zo'n rub ook goed door in het eindresultaat? als in een koffieboon smaak?

Op de brak was ik wel het meest trots.:)

Het is een wat zware donkere smaak. De rub was prima, al moet ik nog eens testen met minder azijn.

De eerstvolgende wordt wel weer Jord Althuizens recept. Die is echt fantastisch (vind ik).
 
Ziet er lekker uit gefeliciteerd met je koetje

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
Die lust ik ook wel, gefeliciteerd met je koetje.
 
Dat is een mooie brisket! Ik zal hem hier ook weer eens maken. En met die koffie lijkt hij me wel heel lekker!
 
Gefeliciteerd met je Koei <:p jammer dat door de azijn de smaak niet helemaal ok? was maar als ik zo de foto's zie dan ziet je brisket er echt prachtig uit ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan