BasBQ
Beef en Steak

Spare Ribs

 
 
 

Zaagmans

Stoker
Berichten
371
Afgelopen zondag voor het eerst spare ribs bereid volgens de 3-2-1 methode (en met de recent aangeschafte smoke 'n sear).
Dankzij de welbekende dekselhouder van een Zweedse meubelboer, kon ik mooi 4 ribbetjes kwijt op de Weber.



Na 3u ingepakt in de folie:


Na 2u in de folie nog even terug op de BBQ met wat bbq-saus er op.


Resultaat:
Filmpje
  :D

Setup:




De gebruikte rub was the Southern Succor Pork Rub. Lekkere rub, maar iets te peperig voor de ribbetjes volgens mijn vrouw. Volgende keer gaan we een minder peperige / zoetere rub proberen.
Al met al na 5,5u heerlijke ribbetjes die schoon van het bot af kwamen.
 
Lekkerrrrr  :)
 
Dat ziet er lekker uit. Mooie lading ribben.
Heb je ook foto?s van smoke n sear?
 
Die zien er lekker uit, ze zien er ook lekker sticky uit.

Heb je nog iets bij de ribben in het folie gestopt en zo ja wat?

En wat heb je op de ribben gesmeerd om ze zo sticky te krijgen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Fall of the bone Baby!
 
Lekker hoor! Ik ga dit weekend ook maar weer wat ribs maken.
 
Chaser zei:
Die zien er lekker uit, ze zien er ook lekker sticky uit.

Heb je nog iets bij de ribben in het folie gestopt en zo ja wat?

En wat heb je op de ribben gesmeerd om ze zo sticky te krijgen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ribben eerst met de droge rub op de BBQ.
Bij inpakken stukjes roomboter, rietsuiker en honing er overheen.
Daarna uit de folie ingesmeerd met een gekochte BBQ-saus van de Remia. Misschien zelf een keer saus maken, maar voor nu was dit mijn tactiek.
 
Zaagmans zei:
Ribben eerst met de droge rub op de BBQ.
Bij inpakken stukjes roomboter, rietsuiker en honing er overheen.
Daarna uit de folie ingesmeerd met een gekochte BBQ-saus van de Remia. Misschien zelf een keer saus maken, maar voor nu was dit mijn tactiek.

Die boter met suiker erbij met inpakken zal ik dan ook maar eens gaan proberen dit weekend. Bedankt voor de reactie



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan